Σκουρλέτης: Ουδέποτε παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκης σχέδιο για παράλληλο νόμισμα

Σκουρλέτης: Ουδέποτε παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκης σχέδιο για παράλληλο νόμισμα Facebook Twitter
2

Στη διάψευση όσων ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι ουδέποτε ο τελευταίος παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, είτε στη κυβερνητική επιτροπή, σχέδιο για παράλληλο νόμισμα.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι μόνη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ήταν λύση εντός της ΕΕ.

«Επειδή υπήρξα και μέλος του υπουργικού συμβουλίου και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου, ουδέποτε υπήρξε από τον κ. Βαρουφάκη παρουσίαση σχεδίου για παράλληλο νόμισμα. Η στρατηγική επιλογή μας ήταν μία: Να αναζητήσουμε λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφύγουμε μια βίαιη λύση που θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και για τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν φλέρταρε με άλλες επιλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, απαντώντας στα πυρά που δέχθηκε στη Βουλή από την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επικαλούμενα ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη ότι τον Μάρτιο του 2015 είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επεξεργαζόταν κρυφά σχέδια για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε την αντιπολίτευση να μην υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη.

«Μπορεί να θέλετε ένα "φιλμ νουάρ" που θα βοηθήσει ίσως τις πωλήσεις του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη, αλλά μην υιοθετείτε άκριτα ό,τι ακούγεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στη κριτική που δέχθηκε, τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας στις αγορές, κάνοντας λόγο για «ένδειξη εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα μας που δημιουργούν θετικές προοπτικές».

«Τη χθεσινή δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, πρέπει κανείς να την αξιολογήσει ως ένα πρώτο σημερινό βήμα και να την συγκρίνει με αυτά που θα ακολουθήσουν, δηλαδή μια δεύτερη πετυχημένη έξοδο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν θετικά στοιχεία από την έξοδο της χώρας στις αγορές. Το αποτέλεσμα δείχνει αύξηση της εμπιστοσύνης των αγορών στη χώρα μας και αυτό είναι θετικό και οδηγεί σε πολύ καλές προοπτικές. Δεν θα ακούσετε από μένα εξωραϊσμούς για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ούτε προσπάθεια θριαμβολογίας».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι παρέδωσαν στη σημερινή κυβέρνηση στεγνά ταμεία, τη χώρα εκτός προγράμματος και με τεράστια ύφεση, αλλά και ρημαγμένη την ελληνική κοινωνία.

«Υπερχρέωσαν τη χώρα, κατέστρεψαν το κράτος και έρχονται σήμερα να λειτουργήσουν ως λωτοφάγοι», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε, έωλο, εκτός τόπου και χρόνου, αστείο, αλλά και αποτυχημένο, το επιχείρημα ότι τα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στη χώρα 100 δισ. ευρώ.

Ακόμα, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, ενώ τόνισε την ανάγκη όλοι να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των υψηλών τόνων.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Έχουμε δικαίωμα να ασκούμε κριτική, ιδιαίτερα όταν γίνονται από επίσημα χείλη. Πρέπει όμως να γίνεται μέσα από τον απόλυτο σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών. Προσωπικά, αναφέρθηκα σε κύκλους της Δικαιοσύνης, συνδικαλιστικούς -και όχι κατά όλων των δικαστών-, που φαίνεται ότι υπερβαίνουν τα όρια της αρμοδιότητας τους» τόνισε και κατέληξε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Αποκλιμάκωση από όλους τους τόνους. Και από εσάς- εκτός κι αν θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM