ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Καρχιμάκης: «Ο Προβόπουλος γνωρίζει ποιοι κινούν την παραοικονομία, ο Πεπόνης κάνει την πάπια»

Καρχιμάκης: «Ο Προβόπουλος γνωρίζει ποιοι κινούν την παραοικονομία, ο Πεπόνης κάνει την πάπια» Facebook Twitter
2

Δηκτικό κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν το σχόλιο του Μιχάλη Καρχιμάκη με αφορμή τις  δηλώσεις του προέδρου του  Global Financial Integrity για την παραοικονομία. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναρτήσει αρκετά σχόλια για τον κ. Προβόπουλο σημειώνει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας γνώριζε εκ του ρόλου του ποιοι βγάζουν τα λεφτά έξω ενώ απευθύνεται και στον οικονομικό εισαγγελέα Πεπόνη κατηγορώντας τον ότι «κάνει την πάπια».

Η ανάρτηση του κ. Καρχιμάκη:

«Όταν μεταξύ 2003 και 2011 υπολογίζεται ότι 207δισ. ευρω βγήκαν από την Ελλάδα ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος κ.Προβοπουλος τι έκανε; Κύριε Προβόπουλε, όταν σύμφωνα με υπολογισμούς που δημοσιοποιούνται, μεταξύ 2003 και 2011, βγήκαν από την Ελλάδα 207 δισ. ευρω παράνομου χρήματος που προερχόταν απο εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και,φοροδιαφυγή, εσείς σαν κεντρικός τραπεζίτης, ενώ φέρεσθε εκ του ρόλου σας να γνωρίζατε ποιοι βγάζουν λεφτά έξω, γιατί δεν δώσατε τα ονόματα στην δημοσιότητα; Γιατί δεν συνεργαστήκατε με τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές της πολιτείας προκειμένου να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι; Πόσα χρήματα θα είχε εισπράξει το κράτος; Πόσα μέτρα σε βάρος των αδύναμων θα είχαν αποφευχθεί; Σε τι επίπεδο ανάπτυξης θα βρισκόμαστε; Ποιους τελικά συγκαλύπτετε;

Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα,Πεπόνη, αντί να υπηρετείτε την δικαιοσυνη του ντόρου,όπως γράφει και ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή, μην κάνεις ότι δεν βλέπεις και ότι δεν ακούς. Και βλέπεις και ακούς. Μην κάνεις την πάπια που λέει και ο λαός μας. Εξάντλησε την δικαιοδοσία σου όχι μόνο στον «ντόρο» αλλά και στην ουσία. Στρέψε αν το αντέχεις και δεν είσαι υποχείριο κανενός τον έλεγχο σου προς τον κεντρικό τραπεζίτη που κάνει ότι δεν ακούει για όλη αυτή την ληστεία που γίνεται σε βάρος των ανθρώπων και του τόπου.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όταν όλοι αυτοί που τώρα κατηγορούν ψήφιζαν να μπούμε στην ΟΝΕ δεν ήξεραν ότι δίνοντας τον απόλυτο έλεγχο του χρήματος στις τράπεζες και την πλήρη αποκοπή τους από την κρατική εξουσία θα συνέβαινε αυτό; Ο στόχος των τραπεζιτών είναι το κέρδος πάση θυσία, και ο θεός τους το χρήμα. Όλοι το ξέρουν πια αυτό.