Τσοχατζόπουλος: Ο Σημίτης είναι "Νονός" - Θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ

Τσοχατζόπουλος: Ο Σημίτης είναι "Νονός" - Θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
SOOC
5

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών», τόνισε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ.

 

«Ούτε το δάχτυλο στο μέλι έβαλα, ούτε δωροδοκήθηκα», σημείωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και υποστήριξε ότι καταδικάστηκε έπειτα από ενέργειες υπηρεσιών ξένων χωρών, συμμαχικών, που συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα. «Συγκρούστηκαν για δικά τους συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών και υπονόμευσαν πολιτικούς στη χώρα μας».

 

Ο πρόσφατα αποφυλακισθείς, για λόγους υγείας, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε τα περί πολιτικής δίωξής του από τον Κώστα Σημίτη, με ευθύνη και του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση» και «βρώμικο πόλεμο» σε βάρος του με σκοπό την εξόντωσή του.

 

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άλλαξε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και η χώρα αγόρασε τα F16 ενώ από τις επιτροπές και τον ίδιο είχαν προταθεί τα F15. Επανέλαβε το χαρακτηρισμό «Νονός» για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, γιατί, όπως είπε, «παρενέβαινε στην εξέλιξη διαφόρων θεμάτων». Επίσης μίλησε για προσπάθεια δωροδοκίας του, μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, από τη Λιβύη, την οποία αντέκρουσε.

 

«Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια», υποστήριξε και επανέλαβε ότι «δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

 

Σε ερώτηση για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι «οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρήζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τί είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως - σε αντίθεση με όσα λέγονταν - ο ίδιος δεν είχε ειδική μεταχείριση και ειδικές συνθήκες.

 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι σήμερα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ναι, τί να ψήφιζα; Δεν υπάρχει τίποτε άλλο».

 

Επίσης αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πολυτελή ζωή που απολάμβανε, λέγοντας πως ήταν ψευδή: «Δεν ισχύει τίποτα, ζω απλή ζωή, χωρίς πολλές δαπάνες. Ούτε μέσα έχω, ούτε σπίτια, ούτε τίποτα» και προσθέτει: «Εντάξει, έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά ήταν νόμιμη. διαφανής, έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα».

 

Για τον γάμο του στο Παρίσι με τη Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε ότι «υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήταν, με 10 άτομα στο ξενοδοχείο». Επίσης είπε ότι «τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο. Είχε δυσμενή μεταχείριση επειδή ήταν η γυναίκα μου».

 

Τέλος υπογράμμισε ότι τώρα που είναι σε εξέλιξη η υπόθεση στο Εφετείο προσδοκά αθώωση και δικαίωση, καθώς το πρώτο δικαστήριο ήταν στημένο, με κατασκευασμένες κατηγορίες.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM