O Μαδούρο ευχαριστεί τον Τσίπρα για τη στήριξή του

O Μαδούρο ευχαριστεί τον Τσίπρα για τη στήριξή του Facebook Twitter
4

Τις ευχαριστίες του στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση στήριξης που είχε εκδώσει πριν λίγες μέρες με αφορμή την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας στο Καράκας εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης στο Twitter.

«Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα» αναφέρει το χαρακτηριστικό tweet που παραθέτει link από τη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγραφε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 27 Ιουνίου στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη «βαθιά ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση της βίας από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα που περιελάμβανε την απαγωγή ενός αστυνομικού ελικοπτέρου και την αεροπορική επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον της έδρας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Οι προκλήσεις και οι ολοένα και πιο βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση της διαμάχης μεταξύ της αντιπολίτευσης και της νόμιμης κυβέρνησης του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024
NEWSROOM
O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM