Νέα πρόταση Τσίπρα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους - Αναμένεται απόφαση για τις κινητοποιήσεις

Νέα πρόταση Τσίπρα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους - Αναμένεται απόφαση για τις κινητοποιήσεις Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
1

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για το θέμα των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, κατά την οποία συζητήθηκαν νέες προτάσεις για να εκτονωθεί η κρίση.

Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει χθες τη συνάντηση, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και πλέον αναμένεται η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συνεδριάζει σε λίγη ώρα, για την έκβαση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Τράκας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έκανε νέες προτάσεις, τις οποίες θα αξιολογήσει η εκτελεστική επιτροπή. Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Πηγές των συνδικαλιστών, που επικαλείται ο Σκάι, ανέφεραν ότι προβλέπεται και η αύξηση του αριθμού των προσλήψεων ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του κάθε δήμου.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια