Γεωργιάδης κατά Καμμένου για τις συνομιλίες με ισοβίτη: Έχει συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του

Γεωργιάδης κατά Καμμένου για τις συνομιλίες με ισοβίτη: Έχει συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με τις συνομιλίες που φέρεται να είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με τον καταδικασθέντα για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη. Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι ο υπουργός έχει «ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του».

«Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας», τονίζει ο Α. Γεωργιάδης, και υπογραμμίζει η επικοινωνία του Π. Καμμένου με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών Μ. Γιαννουσάκη, έγινε «κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού ρόλου του».

Με την επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καλεί τον κ. Καμμένο να ενημερώσει τη Βουλή εάν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη και, αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους.

Σημειώνεται πως στις συνομιλίες, που έδωσε στη δημοσιότητα το site «Unfollow» και οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο, ακούγεται ότι στόχος των επαφών των δύο πλευρών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση του «Noor-1».

Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του, μετά από δημοσιεύματα την Κυριακή, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του "Noor 1". Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό».

Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος έπραξε ό,τι θα έπραττε οποιοσδήποτε πολίτης

Στην υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι. «Στις ειδήσεις περί τηλεφωνήματος απάντησαν ο κ. Καμμένος και ο κ. Κοντονής (...) Κατά τις δηλώσεις των υπουργών υπήρξε άνθρωπος (σ.σ Γιαννουσάκης) που ζήτησε να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, και οι υπουργοί ενημέρωσαν την εισαγγελία, το σημαντικό δεν είναι το τηλέφωνο, αλλά να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση που έχει πάρα πολλές σκοτεινές πτυχές», τόνισε.

Συγκεκριμένα για την παρέμβαση του κ. Καμμένου ανέφερε ότι «έπραξε ό,τι θα έπραττε οποιοσδήποτε πολίτης, ενημέρωσε τον θεσμικά αρμόδιο που ενημέρωσε την εισαγγελία».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM