Στο θέμα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας θεωρεί ότι πρέπει να εκδοθούν οι «επίδοξοι πραξικοπηματίες».

 

Σε ερώτηση για το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης να εκδοθούν, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης και οι αποφάσεις της είναι απολύτως σεβαστές.

 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι στην απόπειρα πραξικοπήματος και στους πραξικοπηματίες και πρόσθεσε ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτή είναι μία πολιτική τοποθέτηση.

 

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας θεωρεί ότι πρέπει να εκδοθούν οι οκτώ στρατιωτικοί. «Φυσικά υπάρχει η διάκριση των εξουσιών και βεβαίως η Δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της και η διοίκηση θα κάνει αυτά που την αφορούν», παρατήρησε.

 

«Παρότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, πιστεύουμε ότι οι πραξικοπηματίες δεν θα κάνουν πραξικόπημα κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.