Σόιμπλε για Ελλάδα: Συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, αν πάνε όλα καλά

Σόιμπλε για Ελλάδα: Συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, αν πάνε όλα καλά Facebook Twitter
0

Την εκτίμησή του πως αν τα πράγματα κυλήσουν όπως πρέπει θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα σε τρεις εβδομάδες, δηλαδή στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχολιάζοντας την αποτυχία των χθεσινών συνομιλιών στο Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το ΔΝΤ αποδείχτηκε δύσκολος συνομιλητής, τόνισε, ωστόσο ότι το Ταμείο θα παραμείνει τελικώς στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ αποδείχτηκε κατά τις διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup τη Δευτέρα «σχετικά δύσκολος (συνομιλητής)», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου μετά των τέλος των εργασιών του Ecofin. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους είπαν μάλιστα στο τέλος: Δεν είμαστε και μέτοχοι του ΔΝΤ», είπε, προσθέτοντας όμως πως «δεν ήμουν εγώ αυτός».

Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε στην άποψή του ότι η παραμονή του ΔΝΤ είναι αναγκαία. Διαφορετικά , όπως και στην περίπτωση μιας απόφασης για μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις, θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει την εντολή από το γερμανικό Κοινοβούλιο, εξήγησε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε το ΔΝΤ ότι είχε κάνει στο παρελθόν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό είναι διστακτικό στο θέμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM