Γκάφα με την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ-Δεν ισχύει αφού δεν προβλέφθηκε αναδρομική ισχύς

Γκάφα με την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ-Δεν ισχύει αφού δεν προβλέφθηκε αναδρομική ισχύς Facebook Twitter
15

Xωρίς περιεχόμενο ήταν τελικά η κόντρα στη Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει διαγραφή χρεών σε επιχειρήσεις για λαθρεμπόριο και που χαρακτηρίστηκε ως «φωτογραφική» για τη ΣΕΚΑΠ και τον Ιβάν Σαββίβη.

Παρότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Πάνος Καμμένος παραδέχτηκαν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά και τη ΣΕΚΑΠ, τελικά, όπως αποκαλύπτει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ στις διατάξεις της.

Αυτό σημαίνει ότι τα πρόστιμα των 30 εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορούν να διαγραφούν, καθώς, όπως αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, ενώ ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τροπολογία που κατατέθηκε από τον βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, περιλαμβάνει όλες τις υποθέσεις που θα προκύψουν από τον Αύγουστο του 2017 και μετά.

Πολιτική
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Τελικα η....συνεπεια αποτελει το βασικοτερο χαρακτηριστικο του Συριζα !Στην γκαφα,βεβαια,στην προχειροδουλεια,στον ερασιτεχνισμο!Οπως εκανε και σε τοσες αλλες περιπτωσεις ,ετσι κι εδω τα εκανε "μπαχαλο".Αποφασισε μεν να κανει ενα "δωρακι"40 εκατ.σε εναν "φιλο επιχειρηματια",αλλα τα εκανε θαλασσα στα διαδικαστικα !Ουτε αυτο,βρε παιδια ! Ουτε αυτο !
Αυτό να μην έχει αναδρομική εφαρμογή, ώστε να εξυπηρετήσει την ΣΕΚΑΠ και τον Σαββίδη, δείχνει αφενός ανικανότητα και αφ' ετέρου βιασύνη να "περάσει" νύχτα η ρύθμιση.Ηθικό πλεονέκτημα - που μας έχουν πρήξει όλους - ή κουτοπονηριά ;Και το παζλ συμπληρώνεται με τον περιβόητο και ...μέγιστο βουλευτή Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη με το απλανές βλέμμα.Βγήκε τώρα και είπε για την τροπολογία : «Είναι μία τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Έλεγχου του Κυβερνητικού Έργου». Φευ ! Ξέρανε ποιον και γιατί τον βάλανε σε αυτή την θέση. Tον ...ανεύθυνο πειθήνιο νεροκουβαλητή βάλανε, γιατί, τι σχέση έχει η περιγραφή της θέσης (με απλά ελληνικά) με κατάθεση νυχτερινών τροπολογιών ;
Το καμένο χαρτί βάλανε βασικά. Οι Συριζαίοι βουλευτές Κοζάνης κάνουν καμικάζι με το να ψηφίζουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, οπότε τι είναι ένας λεκές παραπάνω; Θα φροντίσει το κόμμα να ανταμειφθούν εν καιρώ.
Δεν θα σταματήσω να το λέω : Κάτι ανεύθυνους τύπους σαν τον Δημητριάδη, τους πληρώνουμε 70000 € τον χρόνο. για ΝΑ ΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ τρομάρα τους, ΟΧΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ.Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν πρέπει να τους καταγγέλλουμε, ώστε στις επόμενες εκλογές να πηγαίνουν για πάντα στο σπίτι τους, γιατί δεν αξίζουν να είναι βουλευτές !Εξάλλου, δεν θα χάσουμε και την διάνοια με τον συγκεκριμμένο. Είχε σπουδάσει λογιστικά σε ΤΕΙ, αλλά άλλαξε επάγγελμα και έγινε εργολάβος... Εργολάβος, έ ;... Τυχαίο άραγε ;...
Θα περάσουν νέα τροπολογία με αναδρομική ισχύ που θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Πχ πόσα χρόνια πίσω θα φτάνει, θα ισχύει μόνο για κακοπληρωτές, όπως ο Σαββιδης, ή θα την χρησιμοποιήσουν και αυτοί που πληρώσανε την ποινή, με αποτέλεσμα να πρέπει να επιστρέψει το κράτος μεγάλα ποσά, κλπ. Θα γελάσουμε πολύ.
Γιατι εμμέσως? αμέσως. Όπως και να το κάνουμε ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ οι άνθρωποι. Ούτε τους δικούς τους δε μπορούν να έξ-υπηρετησουν. Ούτε αυτο δεν καταφέρνουν.
Μιλάμε για τόσο άχρηστους που εγώ δεν αποκλείω και τα τρολάκια τους να θέλουν να κάνουν click στο "όχι" στα σχόλια αλλά να κάνουν στο "ναι".Βέβαια και με το δημοψήφισμα είχαν πρόβλημα να καταλάβουν τη διαφορά θα μου πείτε.