«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης - ΝΔ για τα μέτρα της συμφωνίας

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης - ΝΔ για τα μέτρα της συμφωνίας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Σφοδρή αντιπαράθεση με εκατέρωθεν κατηγορίες και αμείωτη ένταση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή που παραχώρησε την Τρίτη στον ΑΝΤ1.

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρωθυπουργός έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και διερώτονταν «πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια, όπως δηλώνει, αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018;»

«Ο κ. Τσίπρας κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια στους πολίτες που βιώνουν την τραγική πραγματικότητα των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» τόνισε ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ.

Μαξίμου: «Αιδώς»

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ σχετικά με τα αντίμετρα, το «4ο μνημόνιο» και την ελάφρυνση του χρέους.

Χαρακτηριστικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόμενοι στην πρόσφατη διακυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στις εξαγγελίες του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη εφόσον γίνουν κυβέρνηση τόνισαν: «Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία, παντελώς απομονωμένη και ανήμπορη να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Νότου της Ευρώπης. ... έχουν σήμερα το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται».

Επίσης, το Μαξίμου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ψεύδεται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω.

«Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάιο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του. Αιδώς!» κατέληξαν κυβερνητικοί κύκλοι.

ΝΔ: «Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας»

Η Πειραιώς σήκωσε το γάντι και εξέδωσε νέα ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «ψεύτη» τον πρωθυπουργό.

«Αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και τελικά φόρτωσαν τους πολίτες βάρη 12,5 δισ.

Αυτοί που εξελέγησαν με συνθήματα εναντίον της λιτότητας και τελικά επέβαλαν 8 φορές μεγαλύτερη από όση τους είχε ζητηθεί. Αυτοί που φώναζαν "go back κυρία Μέρκελ" και τώρα τρέχουν από πίσω της.

Αυτοί που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι ... και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα.

Αυτοί που μιλούσαν για σεισάχθεια και τώρα κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Αυτοί που κάθε βράδυ προκαλούν τη χλεύη των πολιτών όταν βλέπουν στα διάφορα βίντεο τι έλεγαν παλαιότερα και τι κάνουν σήμερα, έχουν το θράσος να μιλάνε για ψεύτες.

Τους προσγειώνουμε στην πραγματικότητα από την οποία έχουν πλήρως αποκοπεί: Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM