Κοντά σε τηλεφωνική επαφή Τσίπρας-Τραμπ

Κοντά σε τηλεφωνική επαφή Τσίπρας-Τραμπ Facebook Twitter
0

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται, σύμφωνα με την Καθημερινή,  οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον για την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας,, υπάρχει έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου το τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ - Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η Αθήνα θέλει με το τηλεφώνημα αυτό να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σχετικά με την στάση της κυβέρνησης Τραμπ σε θέματα , στο οποία ως τώρα δεν έχουν διαφανεί οι διαθέσεις και προθέσεις των ΗΠΑ.

Παράλληλα, αναζητείται ημερομηνία, αλλά και τοποθεσία για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον και τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Στη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να τεθούν και τα ελληνοτουρκικά, που –όπως αποκάλυψε χθες η «Κ»– έχουν ήδη προκαλέσει παρέμβαση της Ουάσιγκτον προς την Αγκυρα με σκοπό την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ