Τσίπρας: Απολύτως εφικτή μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup

Τσίπρας: Απολύτως εφικτή μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Βρισκόμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων, είναι απολύτως εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου, και εργαζόμαστε σκληρά ώστε στις 20 του Μάρτη να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο πρωθυπουργός της Μάλτας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση τήρησε σημαντική πρόοδο, και πολλοί συνάδελφοι στην Ευρώπη συμμερίζονται ότι με τη σημερινή κυβέρνηση γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να γίνουν τα πράγματα σωστά.

Τσίπρας: Απολύτως εφικτή μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ανεργία, συρρίκνωση εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων. Όπως σημείωσε, απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς, και σε μία πολιτική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο», πρόσθεσε. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η 60ή επέτειος από τη Συνθήκη της Ρώμης βρίσκει την Ευρώπη απέναντι σε μεγάλους κινδύνους, όπως ο ευρωσκεπτικισμός, ο οποίος, εν πολλοίς, οφείλεται στο ότι η ΕΕ έπαψε να είναι ελκυστική απέναντι στους πολίτες, λόγω των πολιτικών σκληρής λιτότητας. Από την άλλη πλευρά υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα και οι πολίτες δεν αισθάνονται, ότι συμμετέχουν στις πολιτικές εξελίξεις». 

Επισήμανε ότι αν δεν το λάβουμε υπόψη μας θα μείνουμε να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις και τις δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού να παίρνουν το προβάδισμα. «Η επέτειος δεν πρέπει να είναι επετειακή, αλλά επέτειος αναστοχασμού και επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης που θα κάνει και πάλι το ευρωπαϊκό όραμα ελκυστικό στους πολίτες», σημείωσε.

Την ανάγκη να υπάρξει κοινωνικός πυλώνας ως αναπόσπαστο κομμάτι του μέλλοντος της ΕΕ, τόνισε ο Τζόζεφ Μουσκάτ,σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα βρήκα κάποιον που συμμερίζεται απόλυτα την άποψή μου». Ο κ. Μουσκάτ πρόσθεσε ότι υπάρχουν κράτη-μέλη που έχουν άλλες πολιτικές απόψεις και πρέπει να τους πείσουμε. Μπορεί να υπάρξει και συμμαχία προθύμων που θέλουν να προχωρήσουν, ώστε να υπάρξει ένα πραγματικό όραμα για καλύτερες κοινωνικές συνθήκες και λιγότερη ανεργία, υπογράμμισε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ