Η Μέρκελ παίρνει πρωτοβουλία για την "ελληνική εμπλοκή"-Κάλεσε τη Λαγκάρντ στο Βερολίνο

Η Μέρκελ παίρνει πρωτοβουλία για την "ελληνική εμπλοκή"-Κάλεσε τη Λαγκάρντ στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

Πρωτοβουλία για την υπόθεση της Ελλάδας φαίνεται να αναλαμβάνει η Άνγκελα Μέρκελ, εξαιτίας της εμπλοκής, που αναμένεται να της δημιουργήσει προβλήματα εν όψει των γερμανικών εκλογών.

Όπως όλα δείχνουν, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου ανακοινώθηκε συνάντηση της με την διευθύντρια του Νομισματικού Ταμείου την Τετάρτη στην καγκελαρία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το περιοδικό Spiegel αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία Μέρκελ-Λαγκάρντ για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και για συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισεκ. ευρώ, αντί των 16 δισεκ. ευρώ που θα συμμετείχε αρχικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για μυστική συμφωνία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ σε Die Welt και Der Spiegel, εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι «δεν θα σχολιάσουμε εικασίες. Η θέση του Ταμείου είναι γνωστή και δεν έχει αλλάξει». Όπως επιβεβαίωσε ωστόσο, η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για ταξίδι που είχε προγραμματιστεί από καιρό. «Θα εξετάσουν από κοινού, τα τρέχοντα ζητήματα, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της συνόδου των G20» ανέφερε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Το γεύμα εργασίας με τη Λαγκάρντ αφορά μια γενική ανταλλαγή απόψεων, όπως είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ το βράδυ της Τετάρτης η Μέρκελ θα υποδεχθεί στην καγκελαρία για δείπνο και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt εμφάνιζε Μέρκελ και Λαγκάρντ να έχουν μιλήσει τηλεφωνικά πριν από λίγες ημέρες, με τη δεύτερη να εκφράζει τη στήριξή της στην πρώτη. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM