Μοσκοβισί: Περιμένω από τον Τσίπρα να κάνει το επόμενο βήμα

Μοσκοβισί: Περιμένω από τον Τσίπρα να κάνει το επόμενο βήμα Facebook Twitter
0

To «μπαλάκι» προς τον πρωθυπουργό πέταξε ο ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «το επόμενο βήμα» μέσα στα επόμενα 24ωρα, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο στην αξιολόγηση «Τώρα εξαρτάται από εκείνον...» παρατήρησε για τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βήμα που περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα! Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (Eurogroup 20ης Φεβρουαρίου)».

Όπως επισήμανε ο κ. Μοσκοβισί, «όλες οι παράμετροι της πιθανής λύσης, έχουν εξεταστεί από όλους τους θεσμούς, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση. Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο, το πρωί. Πρώτα θέλω να πω ότι η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα, ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, όπως επίσης η ανάπτυξη και οι δημοσιονομικοί στόχοι. Και θεωρώ ότι πρέπει να βασίσουμε τις αποφάσεις μας πάνω σε αυτούς τους αριθμούς, που είναι οι σωστοί αριθμοί. Στη συνέχεια πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της επιτακτικής δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά πρέπει και να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

«Δεν θέλουμε άλλη λιτότητα. Χρειαζόμαστε ευημερία. Αυτό έχει να κάνει με την δικαιοσύνη. Έχει να κάνει με την απασχόληση. Πρέπει να συζητήσουμε εντατικά. Πιστεύω και ελπίζω, ότι μια συμφωνία είναι εφικτή τη Δευτέρα στο Eurogroup. Και κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούμε» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.

Ο Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι για να διευκολύνει (τη διαδικασία). Αλλά η απόφαση πρέπει να παρθεί από τα 19 κράτη μέλη της Ευρωζώνης, υπό την προεδρία του Ντάισελμπλουμ και την παρουσία των θεσμών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ESM, που είναι υπεύθυνο γι' αυτό και φυσικά το ΔΝΤ, γιατί είναι επίσης εμπλεκόμενο μέρος. Πρέπει λοιπόν να τα εξετάσουμε συνολικά».

«Προσπάθησα», πρόσθεσε, «να δείξω, να εξετάσω με την ελληνική κυβέρνηση, τις πιθανές επιλογές. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό είναι εφικτό. Μια συμφωνία είναι κοντά» εκτίμησε ο Γάλλος πολιτικός.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM