ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Τσίπρας καλεί την Μέρκελ να «μαζέψει» τον Σόιμπλε και δηλώνει πως η αξιολόγηση θα κλείσει

Ο Τσίπρας καλεί την Μέρκελ να «μαζέψει» τον Σόιμπλε και δηλώνει πως η αξιολόγηση θα κλείσει Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
2

Να συγκρατήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την επιθετικότητά του απέναντί στην Ελλάδα παρακάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο.

«Δεν ξέρω εάν αυτού του είδους οι αφορισμοί συγκινούν τους Γερμανούς ακροδεξιούς και βοηθάνε τη συγκράτηση των διαρροών προς το κόμμα της εναλλακτικής για τη Γερμανία. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και δεν μπορεί η προεκλογική περίοδος σε μία χώρα να επηρεάσει τη ζωή και τις εξελίξεις σε μία άλλη χώρα της Ευρώπης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι η κοινή ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια, ειδικά σε συγκυρίες σαν αυτή, αξίζει να είμαστε πιο προσεκτικοί και ειδικά απέναντι σε μία χώρα που έχει λεηλατηθεί και ένα λαό που έχει κάνει τόσες θυσίες και συνεχίζει να κάνει στο όνομα της Ευρώπης. Σε ένα λαό που έχει δείξει μία εκπληκτική συμπεριφορά απέναντι στην προσφυγική κρίση, που είναι ευρωπαϊκή κρίση και έχει κάνει θυσίες οικονομικές και κοινωνικές για τη διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης. Και πιστεύω ότι δικαίως το SPD μετά από αυτές τις δηλώσει εγκάλεσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι επιχειρεί να συντηρήσει ένταση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα προσπαθώντας να φορτώσει στην Ελλάδα τα δικά του αδιέξοδα» κατέληξε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Η αξιολόγηση θα κλείσει, και θα κλείσει θετικά όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ».  «Όσο και αν το απεύχονται η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει θετικά. Χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και σε θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σήμερα βλέπουμε στην Ευρώπη ότι οι ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις χάνουν έδαφος και δεν κερδίζουν. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη νέα αυτή πραγματικότητα αλλά και τις τεκτονικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο. Το παιχνίδι είναι απολύτως ανοικτό» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο: 

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια