LIVE!

Κοτζιάς: Στόχος η πλήρης κάθαρση στο τοπίο των ΜΚΟ

Κοτζιάς: Στόχος η πλήρης κάθαρση στο τοπίο των ΜΚΟ Facebook Twitter
1

«Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Εξωτερικών έχει παραπέμψει συνολικά 47 υποθέσεις στις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές-ελεγκτικές Αρχές και συνεχίζει με αμείωτη ένταση εωσότου επιτευχθεί πλήρης κάθαρση» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση του βουλευτή Νικολάου Ι. Νικολόπουλου, σχετικά με τις ΜΚΟ.

Ο κ. Κοτζιάς σε σχετική επιστολή του τονίζει τη σημασία που έδωσε εξ αρχής -από την ανάληψη των καθηκόντων του- στη διερεύνηση των χρηματοδοτήσεων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από Προγράμματα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών για την περίοδο 2000-2010».

Η διαδικασία είναι απλή, όπως εξηγεί ο υπουργός Εξωτερικών, καθώς «στο πλαίσιο του σχετικού ελέγχου, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τις εισαγγελικές Αρχές για τις υποθέσεις, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον και κινεί τη διαδικασία διοικητικού καταλογισμού ποσών, για τις περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώνεται, ότι η χορηγηθείσα χρηματοδότηση δεν χρησιμοποιήθηκε κατά νόμιμο τρόπο από τον δικαιούχο». 

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς υπενθυμίζει ότι επί υπουργίας του δεν έχουν υπάρξει χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων ΜΚΟ από το υπουργείο Εξωτερικών και αποσαφηνίζει ότι το ΥΠΕΞ δεν διαθέτει αρμοδιότητα δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών, κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων.

1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM