Η ΝΔ επιμένει για απαντήσεις σχετικά με το ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι

Η ΝΔ επιμένει για απαντήσεις σχετικά με το ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι Facebook Twitter
4

Σε έναν «πόλεμο» κατηγοριών και δηλώσεων έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, μετά την ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα δρομολόγια που έγιναν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη λίστα επιβατών.

Ο κος Γεωργιάδης ζήτησε να κατατεθούν τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, οι ενδιάμεσοι σταθμοί και η αναλυτική λίστα επιβαινόντων ανά ημέρα και άφησε σήμερα σοβαρές αιχμές για άγνωστο ταξίδι. Το Μέγαρο Μαξίμου του απάντησε με ένα non paper, στο οποίο και παραδέχθηκε πως ο πρωθυπουργός έκανε στάση στο Παρίσι, διευκρινίζοντας ότι «εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες».

Η ΝΔ όμως επιμένει σε απαντήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού και σήμερα, Δευτέρα, επανήλθε στο φλέγον ζήτημα και σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου διατυπώνει νέα ερωτήματα. «Ο ελληνικός λαός, που δοκιμάζεται, απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ολόκληρη η δήλωση του Β. Κικίλια:

«Τα ερωτήματα που εγείρονται για το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι είναι πάρα πολύ σοβαρά.

1. Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά το ταξίδι αυτό;

Θυμίζω ότι μόνο μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ταξίδι, 6 μέρες μετά.

2. Υπήρχε, μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Ρότσιλντ;

Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του, Κυριακή απόγευμα, με τη Ρότσιλντ, χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον Πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ;

4. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, γνώριζε εάν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Επιμένει ο κ. Καμμένος στις απόψεις που, επί χρόνια, διατύπωνε για τη Ρότσιλντ;

5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Μιχάλης Καλογήρου;

6. Ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον κ. Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο ελληνικός λαός, που δοκιμάζεται, απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής. Για μας τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα».

Επίκαιρη ερώτηση Γεωργιάδη για τη συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους της Rothschild

 

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσκαλώτο, σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, στο Παρίσι, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η στάση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι έγινε για να συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές. Καλεί, λοιπόν, τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν υπάρχει επίσημη σύμβαση και εάν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή.

Τζανακόπουλος: Στη ΝΔ πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, για να αποφύγουν τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη

Στο περιβόητο ταξίδι στο Παρίσι αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο». Όπως είπε «η Νέα Δημοκρατία και ο αντιπρόεδρός της, για άλλη μία φορά χυδαιολογούν ασύστολα. Το βασικό θέμα που τους φέρνει σε αυτή τη θέση, να εξαπολύουν συκοφαντίες και ψεύδη, είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το «πόθεν έσχες» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «να αποφύγουν τις πραγματικές απαντήσεις, "να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα", να αρχίσουν τις καταγγελίες άνευ ουσιαστικού περιεχομένου».

Στο Παρίσι, «είχαμε ολιγόωρη στάση για να συζητήσουμε με επενδυτές και τους επίσημους συμβούλους του ελληνικού κράτους, για την προετοιμασία της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές», επανέλαβε.

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM