Δημοσκόπηση της Μetron Analysis δείχνει ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, πως κανείς δεν κάνει για πρωθυπουργός και ρωτά τους Έλληνες για τον Τραμπ

Δημοσκόπηση της Μetron Analysis δείχνει ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, πως κανείς δεν κάνει για πρωθυπουργός και ρωτά τους Έλληνες για τον Τραμπ Facebook Twitter
6

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου εμφανίζει ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με 10.2% μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15.6%, η ΝΔ 25.8%, η Χρυσή Αυγή 5.6%, το ΠΑΣΟΚ 4.9%, το ΚΚΕ 5.0%, η Ένωση Κεντρώων 2.3%, οι ΑΝΕΛ 2.1% και 1.7% η Λαϊκή Ενότητα. Το 14.1% πάντως δήλωσε πως δεν θα συμμετείχε σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Τα ποσοστά των κομμάτων με βάση την εκτίμηση ψήφου είναι: ΣΥΡΙΖΑ 22.3%, ΝΔ 36.9%, Χρυσή Αυγή 8.0%, ΠΑΣΟΚ 7.0%, ΚΚΕ 7.2, Το Ποτάμι 2.5%, ΑΝΕΛ 3.0%, Ένωση Κεντρώων 3.2%, Λαϊκή Ενότητα 2.2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1.6%, Πλεύση Ελευθερίας 2.2%, Άλλο 3.9%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 21%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 12%, αλλά το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει πως «Κανείς δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός».

Όσον αφορά στο κομμάτι για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ:

Στο πώς κρίνουν οι πολίτες τον μέχρι τώρα απολογισμό της κυβέρνησης, το 81% των ερωτηθέντων απάντησαν «μάλλον αρνητικά», το 17% «μάλλον θετικά» και το 2% «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων το 67% ερωτηθέντων έκριναν θετικά την πολιτική της κυβέρνησης αλλά όσον αφορά στη συνολική διαχείριση του προσφυγικού μόλις το 27% των ψηφοφόρων κρίνουν την κυβέρνηση θετικά και 68% αρνητικά.

Όσον αφορά στην πολιτική της κυβέρνησης για το σύμφωνο συμβίωσης το 52% την έκρινε θετικά, ενώ για την κοινωνική πολιτική μόλις το 21% έκρινε τις κινήσεις της κυβέρνησης θετικά και το 72% αρνητικά.

Παράλληλα, το 18% των ερωτηθέντων «είδε» θετικά την πολιτική της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 78% έκρινε αρνητικά τις κινήσεις της.

Η δημοσκόπηση ρώτησε επίσης και την άποψη των συμμετεχόντων για τον νέο αμερικανό πρόεδρο Τραμπ. Το 19% δήλωσε πως εκτιμά ότι η προεδρία του θα έχει θετικές επιπτώσεις για την Ελλάδα και το 17% θετικές επιπτώσεις για τον κόσμο. Το 39% εκτιμά πως θα είναι ουδέτερες για την Ελλάδα και το 23% ουδέτερες για τον κόσμο. Το 33% αρνητικές για την Ελλάδα και το 50% αρνητικές για τον κόσμο.

πηγή: ΑΝΤ1/ www.ant1news.gr

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το θέμα δεν είναι η ΝΔ αλλά αυτοί οι απίθανοι τύποι που βρέθηκαν κατά λάθος στην κυβέρνηση γιατί κάποιοι πίστεψαν τον αντιμνηνιακό μύθο. Και χωρίς να είμαι ΝΔ, θα σου πω ότι ΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΝΔ από αυτό το ασκέρι που μας κυβερνά.
Δεν είναι σκοπός να πανηγυρίζουμε για κανένα κόμμα ή παράταξη. Ο σκοπός είναι να επιλέξουμε τους ποιο άξιους ανθρώπους που θα εφαρμόσουν τις καλύτερες δυνατές πολιτικές για να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων. Δεν θα είναι όλοι χαρούμενοι. Αυτή είναι η Δημοκρατία.