Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει συγγνώμη από τους Εβραίους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει συγγνώμη από τους Εβραίους Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα, γιατί στο παρελθόν είχε συνυπάρξει και ανεχτεί απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη.

Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».

Σάμπι Μιώνης: H συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία

«Πιστεύω ότι η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον εβραϊκό λαό, είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για την εβραϊκή κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραηλινο-ελληνικού Επιμελητηρίου, συν-επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency και μέλος του ισραηλινού συμβουλίου του Anti Defamation League, Σάμπι Μιώνης.

Ο ίδιος συνεχίζει στη δήλωσή του: «Ο ρατσισμός, είναι μια ιδεοληψία ιδιαίτερα επικίνδυνη για την κοινωνία και δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξαρτήτως του θρησκεύματός τους, της φυλής τους, του χρώματός τους και των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Η σημερινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η πρώτη τέτοια δήλωση από Έλληνα πολιτικό και γι' αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό. Ελπίζω να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ελληνική πολιτική κουλτούρα, στην οποία μέχρι σήμερα το ξεκάθαρο "συγγνώμη" ήταν μια άγνωστη λέξη. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό, που αυτή η δήλωση έρχεται σε μια εποχή που δυστυχώς βλέπουμε μια αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η ξεκάθαρη στάση του κ. Γεωργιάδη ανεβάζει τον πήχη και για άλλους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, τις ρατσιστικές τους απόψεις και τις νεοναζιστικές τους σχέσεις, μέσα από την συμμετοχή τους σε παραδοσιακά κόμματα, χωρίς όμως να έχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους και την άρρωστη ιδεολογία τους, εκθέτοντας με την στάση τους το κόμμα τους και την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εγώ πάλι θα περίμενα να ζητήσει συγνώμη από πολλές περισσότερες κοινωνικές ομάδες πριν θεωρήσω σημαντική(sic) αυτή τη συγνώμη. (περί κολοκυθόπιτας ο λόγος).Ενδεικτική λίστα (με links) κοινοβουλευτικών ερωτήσεών του τόσο επί ΛΑοΣ οσο και επί ΝΔ.(από το μπλογκ-ποστ του γερογρινιάρη του 2013)http://gerogriniaris.blogspot.gr/2013/01/blog-post_20.html¨... Σφάζουν, βιάζουν, λεηλατούν. Εξέγερση μουσουλμάνων Προστασία βιαστή Πάρου Απαγόρευση μπούρκας Πακιστανοί αρπάζουν σκυλιά Μαχαιρωμένος αλλοδαπός και ερώτηση για νομιμότητα καταστήματος Λαθρομετανάστες και μεταδοτικές ασθένειες Καταλήψεις πλατειών από εξτρεμιστικά στοιχεία Προστασία Ελλήνων vs αλλοδαπής συνδικαλίστριας Κούνεβα Οικονομικές συνέπειες λαθρομετανάστευσης Κόστος διάσωσης αλλοδαπών (κορυφαίο όσο και απίστευτο, ούτε η ΧΑ δεν έχει τολμήσει να θέσει τέτοιο θέμα) Κέντρο υποδοχής (μέχρι και καθρέπτες!) Κέντρο υποδοχής 2 (υποβαθμίζονται μέχρι και οι όμοροι δήμοι!) Τέμενος (λιθοβολισμοί, χαρταετός, ό,τι να ναι...) Ένωση Αφρικανών Γυναικών (ύποπτη...) Παιδικός σταθμός, "έκνομες ενέργειες" Προκλητικός (!!) μαθητικός διαγωνισμός Προκλήσεις μουσουλμάνων σε σχολείο (σύμφωνα με την Ελεύθερη Ώρα) Μουσουλμάνοι, βιασμοί, whatever... Πολυπολιτισμική προπαγάνδα ΕΡΤ (φυλές της Αθήνας) Ισλαμιστές προσυλιτίζουν (μέσω έγκριτης Ελεύθερης Ώρας) Μη χάσουμε την θεία λειτουργία! Αρχονταρίκι Ενδεχόμενη κατάργηση θρησκευτικών Κάρτα του πολίτη (σιγά που θα έλειπε αυτό) Οικονομικός μαρασμός εκκλησίας Ενδεχόμενη κατάργηση παπάδων σε Ε.Δ. και Σ.Α. Μνήμη αλώσεως Κωνσταντινουπόλεως Διακοπές κύησης Προσβολή Ε.Δ από αφίσα Athens Pride ΚΕΕΛΠΝΟ χορηγός Athens Pride Φιλομεταναστευτικό δηλητήριο από το Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών (από τα καλύτερα) Γαύδος, αναρχοκομμουνιστές, παραβατικότητα, κορυφαίο! "Κομισάριος" καθηγητής μουσικής Αναρχικοί τρομοκράτες (βρήκε τρόπο να κολλήσει το πανεπιστημιακό άσυλο)! Greeklish Καρακορυφαίο, "αιτείται την μεταφορά του μνημείου του Λεωνίδα"! Τούρκοι εξαγοράζουν το ΤΤ (αναρωτιέμαι τώρα πως θα αλλάξει βιολί αλλά δεν αμφιβάλλω πως θα το κάνει να φαίνεται πανεύκολο) Έκθεση Τούρκων καλλιτεχνών Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια..."http://gerogriniaris.blogspot.gr/2013/01/blog-post_20.html
Εάν έχει γίνει ένα καλό με την υπόθεση Σώρρα, είναι ότι ξεσκέπασε σε όλο του το μεγαλείο ένα από τα κύρια αίτια της παράνοιας που ζούμε στην Ελλάδα. Τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο κύμα συνωμοσιολογίας που έχει πείσει μέρος του Ελληνικού πληθυσμού ότι οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν διαστημική τεχνολογία και ήρθαν από άλλους πλανήτες (θυμηθείτε τις δηλώσεις Σφακιανάκη για την Ακρόπολη), οτι οι ξένοι (οι Εβραίοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι Μασόνοι και δεν ξέρω ποιος άλλος) έχουν σχέδιο να μας καταστρέψουν, οτι το προσφυγικό είναι σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της λέσχης Μπίλντεμπεργκ και όλα τα σχετικά. Ο Γεωργιάδης ήταν από τους ήπιους κήρυκες στις παρυφές αυτής της τάσης, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την Αρχαία Ελλάδα, αλλά τη σιγοντάρησε διακριτικά και επωφελήθηκε πουλώντας βιβλία στο πόπολο όπως ο ίδιος παραδέχεται. Φαντάζομαι τώρα συνειδητοποίησε οτι όλο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί πάντα κάποιος θα βρεθεί να πει μια μεγαλύτερη μπούρδα - βλέπε Σώρρας. Έβλεπα τις προάλλες τον κύριο Γεωργιάδη να εξανίσταται - και πολύ σωστά - για τις αρλούμπες του Σώρρα και την αφέλεια των οπαδών του. Ο ίδιος δεν αισθάνεται καμιά ευθύνη γι'αυτό;