Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες της Μόριας

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες της Μόριας Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
3

Προσωρινή λύση δίνεται στο πρόβλημα της στέγασης των προσφύγων που βρίσκονται στη Μόρια, μετά από επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Γ. Μουζάλα και τον Πάνο Καμμένο.

 

Όπως αποφασίστηκε, αποστέλλεται στη Λέσβο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρως εξοπλισμένο, προκειμένου να φιλοξενήσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μόλις 75 άτομα από τον θαμμένο στις λάσπες και στα χιόνια καταυλισμό της Μόριας στεγάστηκαν μέχρι στιγμής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και δωμάτια ξενοδοχείων. Κι αυτό όταν από χθες Δευτέρα το απόγευμα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε ανακοινώσει ότι «έχουν ξεκινήσει τη μεταφορά περίπου 130 ευάλωτων αιτούντων άσυλο, κυρίως οικογενειών με παιδιά που μένουν σε σκηνές, σε ξενοδοχεία ως ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των χιονοπτώσεων στη Λέσβο». Ας σημειωθεί δε ότι από μη κερδοσκοπική εταιρεία εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχαν εξασφαλιστεί 100 κρεβάτια από προχθές Κυριακή. Κάποια από τα οποία και άρχισαν να χρησιμοποιούνται παρά τις καιρικές συνθήκες μόλις από χθες το απόγευμα.

 

Πέρα των παραπάνω 100 κρεβατιών, η ίδια εταιρεία από χθες το μεσημέρι έχει εξασφαλίσει άλλα 250 περίπου κρεβάτια σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια που ενδιαφέρθηκαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει καλή οργάνωση σε τέτοια (κ αλλα πολλά) θέματα. Το μεταναστευτικό ειναι ένα τεράστιο πονεμένο κεφάλαιο που ταλαιπωρεί την ήδη αρκετά ταλαιπωρημένη Ελλάδα. Ας μη γελιόμαστε, ειναι ένα αγκάθι της κοινωνίας μας (με οποία έννοια εκφράζει τον καθένα μας) κ τα εσωτερικά προβλήματα δημιουργούν εξωτερικά άλυτα προβλήματα. Το ρητό, όπου φτωχός κ η μοίρα του, ισχύει ακομα μια φορά.
Αν δεν ρεζιλευονταν πανελλαδικά, ούτε που θα κουνουσαν το μικρό τους δαχτυλακι. Είναι ζεστά όταν είσαι στην εξουσία, όποιος κρυώνει, Ελληνας ή προσφυγας πρόβλημα του, αρκεί να μην υπάρχουν κάμερες.