Bενιζέλος: Η λύση για τη χώρα είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Bενιζέλος: Η λύση για τη χώρα είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
5

«Κινούμαστε μέσα σε ένα κλίμα θεσμικής ανωμαλίας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»"ΕφΣυν" ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εκφράζει την ανησυχία του, διαβλέποντας ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία σε τυχόν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, δεν θα διστάσει να προσφύγει εκ νέου σε δημοψήφισμα ή να προκηρύξει εκλογές, με μεγάλο οικονομικό και εθνικό κόστος.

Επιπλέον, εκτιμά ότι το σενάριο Σόιμπλε για Grexit, που απέρριψε το 2011, μπορεί να επανέλθει «αν οι κυβερνώντες συνεχίζουν να παίζουν εν ου παικτοίς».


Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, «η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον σχηματισμό μετέπειτα κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής, θεματοφύλακας της οποίας είναι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, η παράταξή μας. Δεν χαρίζουμε στη ΝΔ το κεκτημένο που είχε διαμορφώσει η χώρα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015».


Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , αναφερόμενος στις κυβερνήσεις συνεργασίας τονίζει ότι το «εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην επιτρέπει σε κανένα κόμμα του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να υπονομεύσει την ευρύτερη συνεργασία», σημειώνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση με μια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ», ούτε με «αλλεπάλληλες εκλογές και και μετεκλογικούς τυχοδιωκτισμούς των ηττημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», για να προσθέσει ότι «έχει μεγάλη σημασία η ισχυροποίηση της παράταξής μας, που πρέπει να αναδεικνύεται σε δύναμη ευθύνης και σταθερότητας και ως εγγυήτρια της μόνης υπεύθυνης και εφικτής εθνικής στρατηγικής».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο μέγας και πολύς διαπραγματευτής που λόγω της εκτίμησης που του είχαν του πρόσφεραν 50 ευρώ τη βδομάδα και ένα κουτί φάρμακα, και είχε την πυγμή να διαλέξει την κουρτίνα 3, θεωρεί πως η αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης θα λειτουργήσει σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, και δεν είναι ο μόνος...Έλα λοιπόν μεγάλε συναινετικέ (το ξέρουν στο κόμμα;) διαπραγματευτή. Came as you are..
Καλησπέρα κυρία Όλγα. Μιλήστε μας λίγο για τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες.Πείτε μας πόσα δις αποθεματικών φαγώθηκαν για να παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, ενώ υπογράψατε 50 δις παραπάνω μέτρα, φορτώσατε 90 δις ζημιά τη χώρα και κλείσατε τις τράπεζες. Πείτε μας λίγο πως εσείς δεν μασείσατε από απειλές και σκίσατε το Μνημόνιο. Πείτε μας κυρία Όλγα όμως, που πήγαν τα αποθεματικά των νοσοκομείων που φάγατε; Θα δώσετε λογαριασμό, το ξέρετε έτσι; ====
Χαίρομαι που ακούω τον Βενιζέλο να περιγράφει ένα φόβο που είναι και δικός μου, αυτόν ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, μιας αντισυνταγματικής δήθεν νομιμοποίησης της κυβέρνησης δηλαδή να ενεργήσει κατά το δοκούν. Την ίδια ώρα, δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα δικό του κόσμο "ίσων αποστάσεων", ξεχνώντας πως ο ρόλος της Αντιπολίτευσης να ελέγχει την Κυβέρνηση, είναι πρώτιστα θεσμικός και δευτερευόντως ιδεολογικός.
Δεν το συζητάμε πόσο δίκιο έχει ο Βενιζέλος. Ακόμα και οι πλέον ανόητοι, μετά από όσα έχουν γίνει μάλλον το έχουν παραδεχτεί. Βέβαια υπάρχουν και τα γνωστά ούφο, που δεν θα σχολιάσουν τις αγκαλιές με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν θα σχολιάσουν το πλιάτσικο στα αποθεματικά, τη ζημιά 90 δις σε 9 μήνες, τις νέες κοστοβόρες καθυστερήσεις σε κλείσιμο αξιολόγησης, το διαρκές κάψιμο δημόσιας περιουσίας από το παρακράτος της Αριστεράς, τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού με βλέμμα στο πουθενά, φράπες, πασατέμπο κτλ κτλ κτλ.....αλλά θα μπουν να μας πουν ότι τελικά όλοι ίδιοι είναι και πωπω Θεέ μου τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η μόνη λύση είναι πάντως αυτή που λέει ο Βενιζέλος. Δεν υπάρχει άλλη λύση. ._