Φλαμπουράρης για εξαγγελίες Τσίπρα: Δεν πήραμε άδεια από τους δανειστές γιατί δεν τη χρειαζόμασταν

Φλαμπουράρης για εξαγγελίες Τσίπρα: Δεν πήραμε άδεια από τους δανειστές γιατί δεν τη χρειαζόμασταν Facebook Twitter
2

«Δεν μας πέρασε από το μυαλό καθόλου, όταν σχεδιάζαμε αυτά τα μέτρα, να πάμε σε εκλογές», είπε ο Υπουργός Επικρατείας  Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον ANT1 για τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε ή να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τρία χρόνια. Θα δείτε ότι, αυτό ήταν ένα βήμα κι ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα ανατραπούν οι σφυγμομετρήσεις της στιγμής», τόνισε ο κος Φλαμπουράρης.

Όπως είπε, τα έκτακτα μέτρα αποφασίστηκαν βάσει του ποσού που προέκυψε από την υπέρβαση των στόχων, διευκρινίζοντας ότι, «αν είχαμε δύο δισ., θα έπαιρναν και οι άνεργοι επίδομα», ενώ επανάλαβε την νοοτροπία της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία, «προσπαθούμε να κερδίσουμε, αυτό θέλουμε να το ανακατανέμουμε με κοινωνικά κριτήρια».

Ερωτηθείς για το αν το μέτρο είχε την έγκριση των δανειστών, απάντησε ότι, «αφού είναι από τα πλεονάσματα που διαθέτουμε εμείς, δεν χρειάζεται 'άδεια' από τους δανειστές, αν δεν είχαμε πιάσει τους στόχους μας, ίσως χρειαζόταν να επέμβουν».

Πηγές των Βρυξελλών την ίδια ώρα, δηλώνουν ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και τη λήψη απόφασης του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από antenna.gr

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ξύπνησε ο "σοφός γέροντας" και "εκ των απορρήτων", μετά την "νάρκη" που έχει περιπέσει αφού αποκαλύφθηκε η εταιρία του κλπ. και αποφάνθηκε παλληκαρίσια ; Είναι να μην είσαι γεννημένος επαναστάτης, αργά ή γρήγορα θα σου βγεί.