«Καρφιά» Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση: Να σταματήσει να λέει ότι για όλα φταίνε οι ξένοι

«Καρφιά» Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση: Να σταματήσει να λέει ότι για όλα φταίνε οι ξένοι Facebook Twitter
6

Την εκτίμησή του πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας του Eurogroup.

«Η δεύτερη αξιολόγηση για την Ελλάδα προφανώς χρειάζεται χρόνο. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, παρότι από πολλές πλευρές καλλιεργήθηκαν πολλές προσδοκίες, οι οποίες εάν λάβει κανείς υπόψη την εμπειρία των τελευταίων 6 ετών δεν ήταν ρεαλιστικές. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα ακόμη. Υπάρχουν μερικές βελτιώσεις, έχει όμως ακόμη δρόμο...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (ECOFIN) που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

Στις δηλώσεις του, ο Σόιμπλε δεν δίστασε να αποκαλύψει την απόγνωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος φέρεται να τόνισε στον ίδιο πως η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη μεταξύ δύο ελεφάντων.

«Ο συνάδελφός μου Τσακαλώτος μού είπε προσφάτως ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ελέφαντες. Το ΔΝΤ και... δεν ξέρω τι κοινό έχω εγώ με ελέφαντα! Οι ελέφαντες είναι πάντως καλοσυνάτα ζώα. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να κάνει η Ελλάδα αυτά που είναι συμφέρον για το μέλλον της...» τόνισε με νόημα o Bόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική και στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι «Έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι "κάποιοι ξένοι" φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ