Le Monde: «Η Αθήνα εξαπάτησε τους εταίρους, κάνοντας προσλήψεις»

Le Monde: «Η Αθήνα εξαπάτησε τους εταίρους, κάνοντας προσλήψεις» Facebook Twitter
0

Άσχημη εικόνα δημιουργεί και πάλι στο εξωτερικό για τη χώρα μας η πελατειακή τακτική των Ελλήνων πολιτικών που σύμφωνα με την έκθεση της Τρόικα, έκαναν προσλήψεις από την πίσω πόρτα, παραβιάζοντας τους όρους του μνημονίου. Η Le Monde σε-βασισμένο στην έκθεση-δημοσίευμα της, γράφει ότι κατά την περίοδο 2010-2011 προσελήφθησαν στο ελληνικό δημόσιο 70 χιλιάδες υπάλληλοι ενώ άλλες 12 χιλιάδες προσλήψεις έγιναν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με αυτόν τον τρόπο παραβιάστηκαν, γράφει η εφημερίδα, οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές καθώς σύμφωνα με το μνημόνιο έπρεπε να γίνουν χιλιάδες απολύσεις. Η γαλλική εφημερίδα βασίζει το δημοσίευμα της στις εκθέσεις που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Βήμα» (την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει κεντροαριστερή εφημερίδα).

Η Le Monde χαρακτηρίζει τους αριθμούς εξωφρενικούς καθώς ενώ  το 2010, συνταξιοδοτήθηκαν 53.000 δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αποχωρήσουν άλλες 40 χιλιάδες, τελικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων το 2012 παραμένει, λόγω των προσλήψεων, ίδιος με αυτόν του 2010.  

Η Τρόικα εν όψει των νέων διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν με τη συγκυβέρνηση, «κάρφωσε» τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον «Καλλικράτη» για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

 

H έκθεση «καρφώνει» Χρυσοχοίδη, Λοβέρδο, Γερουλάνο αλλά και Ραγκούση λόγω του Καλλικράτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM