Απεργία την Πρωτομαγιά

Wikileaks: Νέες διαρροές για το «Plan B» και το «σενάριο της δραχμής» - Τι απαντά ο Βαρουφάκης

Wikileaks: Νέες διαρροές για το «Plan B» και το «σενάριο της δραχμής» - Τι απαντά ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Νέα στοιχεία για το περιβόητο «Plan B» και το «σενάριο της δραχμής» φέρνουν στο φως διαρροές email μέσω των Wikileaks.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαρροές αφορούν τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα με τον Φιλ Αγγελίδης (σ.σ. Phil Angelides), Ελληνοαμερικανό πολιτικό των Δημοκρατικών, που κατά τον Βαρουφάκη «έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την προσπάθεια απελευθέρωσης από την τρόικα».

Ο Αγγελίδης φέρεται να έχει επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, επικεφαλής της ομάδας που επεξεργαζόταν το περιβόητο σχέδιο Β', ενώ σύμφωνα με τα email οι τρεις τους φέρονται να έχουν συναντηθεί σε δείπνο τον Απρίλιο του 2015.

Το πρώτο email

Το πρώτο email του Αγγελίδη στον Ποντέστα έχει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2015, περίοδο δηλαδή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μερικές μέρες μόνο πριν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup.

Στο εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα ο Αγγελίδης ζητά από τον νυν επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και το πως θα μπορούσε να επιτευχθεί σταθερότητα στις αγορές, ώστε να διεξαχθούν υπό λογικούς όρους οι συζητήσεις της Αθήνας με τους δανειστές.

Την ίδια στιγμή, εκφράζει την ανησυχία του, σημειώνοντας ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία και να έχει σημαντικές οικονομικές, στρατηγικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις για όλους.

Στο ίδιο email, ο Angelides ενημερώνει επίσης τον συνεργάτη της Κλίντον, ότι στην Αθήνα βρίσκεται τη συγκεκριμένη περίοδο ο πρώην συμφοιτητής του, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος, όπως διευκρινίζει, διατηρεί στενή σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον κρατά ενήμερο για τις εξελίξεις.

Wikileaks: Νέες διαρροές για το «Plan B» και το «σενάριο της δραχμής» - Τι απαντά ο Βαρουφάκης Facebook Twitter

Το δεύτερο email

Ένα δεύτερο email του Αγγελίδη φέρεται να έχει σταλεί στις 9 Απριλίου του 2015.

Σε αυτό, ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός ενημερώνει τον Ποντέστα ότι έχει διοργανώσει ένα δείπνο στην Ουάσιγκτον στον οποίο θα παραστούν ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γ. Βαρουφάκης καθώς και ο στενός του συνεργάτης Τζέιμς Γκαλμπρέιθ. «Ήλπιζα ότι θα μπορούσες να έρθεις, θα είναι μια ενδιαφέρουσα βραδιά συζήτησης» τονίζει χαρακτηριστικά ο Αγγελίδης.

Wikileaks: Νέες διαρροές για το «Plan B» και το «σενάριο της δραχμής» - Τι απαντά ο Βαρουφάκης Facebook Twitter

Το τρίτο email

Στις 8 Ιουλίου, τρεις μέρες μετά το δημοψήφισμα, ο Αγγελίδης φέρεται να επικοινωνεί ξανά με τον Ποντέστα, λέγοντάς του πως: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα Plan B για τη σταθεροποίηση της χώρας, όπως η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ή μία σειρά από συντονισμένες προσπάθειες που θα παράσχουν ένα επίπεδο σταθερότητας για μία νέα δραχμή κτλ.

«Θα μπορούσαμε», συνεχίζει ο Αγγελίδης, να βάλουμε μια ομάδα Ελληνοαμερικανών (καθώς και μη Ελληνο-αμερικανών, ηγετικών προσώπων στα οικονομικά και την εθνική ασφάλεια) για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στις προσπάθειες της κυβέρνησης, εάν το Plan B αποδειχθεί απαραίτητο. (...) Επίσης, θα ήταν υπέροχο εάν η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έκανε με τρόπο κάποια δήλωση υπέρ της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας έμφαση στην οικονομική, ανθρωπιστική και γεωπολιτική σημασία μιας καλής λύσης».

Wikileaks: Νέες διαρροές για το «Plan B» και το «σενάριο της δραχμής» - Τι απαντά ο Βαρουφάκης Facebook Twitter

Τι απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχολίασε τα σχετικά δημοσιεύματα με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας: «Την στοχοποίηση από την Τρόικα Εσ την αποδέχομαι ως μέγιστη τιμή, ιδίως τώρα που περιλαμβάνει εξαιρετικούς ελλ/αμερικανούς πχ Phil Angelides».

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
τικ τακ τικ τακ τικ τακ....αποκαλύψεις, νέες αποκαλύψεις...εισαγγελικές έρευνες, συλλογή στοιχείων....τικ τακ τικ τακ.....για να δούμε ποιοι σύντροφοι θα επισκεφτούν τον Κορυδαλλό. ====