Η Ελλάδα ψηφίζει

0

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, η οποία άρχισε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.


Σύμφωνα με τη Singular Logic - την εταιρεία που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων- στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα της κάλπης.«Ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Δήμοι, Περιφέρειες και υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών είναι στη θέση τους. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα και δέχονται τους εκλογείς. Όλα βαίνουν κανονικά, όπως είχαν προβλεφθεί και προετοιμαστεί», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τον γενικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις υπηρεσίες, ενώ ευχήθηκε «καλό βόλι σε όλους».

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος χρειάζεται Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Αδεια Οδήγησης ή το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας. Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, αλλά και τα Γραφεία Διαβατηρίων θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, από τις 07.00 το πρωί έως 19.00.

Σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδονται άμεσα, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά .

Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης για τους υποψηφίους βουλευτές, καθώς εκλέγονται με λίστα.


«Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός. Αύριο ξεκινάει μια καινούρια εποχή για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας.Δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις.

Αισιόδοξος δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το μέλλον ανήκει στους «κομιστές της ελπίδα». «Το φόβο το νικήσαμε. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο, με το λαό μας ενωμένο, αξιοπρεπή και υπηρήφανο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.

Να εξασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι αύριο η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και επανέλαβε ότι η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να της δώσει προοπτική, είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

Όπως επισήμανε, «εάν σκεφθούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα».

«Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να κάνουμε το καλύτερο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, αλλά με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη έστειλε από τον Εβρο ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «ο φόβος είναι αυτός που σε κάνει να κερδίζεις πιθανώς μια μάχη. Η ελπίδα όμως είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο».

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος ψήφισε στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε η ελπίδα για την Ευρώπη απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων. Είμαστε η ελπίδα για να αποδείξουμε ότι οι αξίες είναι πολύ πιο δυνατές από τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους. Σε εμάς ελπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λαοί της Ευρώπης. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως στέκονται οι Έλληνες».

Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή νίκη της Εθνικής Ελλάδος, επισήμανε πως η Εθνική μας ομάδα «απέδειξε ότι για να μείνει στο Ευρώ (Euro), αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνας. Όχι φόβος και ηττοπάθεια. Έτσι παραμένεις στο Euro».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με ελπίδα και χωρίς φόβο», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου και προοπτικής.

«Από χθες η Αττική καίγεται. Ας μην ρίξουμε στην κάλπη τα αποκαΐδια ενός πολιτικού συστήματος», επισήμανε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, η οποία ψήφισε στου Ζωγράφου.

«Στήνουμε τη νέα Ελλάδα, με ελπίδα και προοπτική, όχι για να αναγεννήσουμε φοίνικες που σημειώνουν και παραπέμπουν σε παλιές εποχές», τόνισε η κ. Κοντούλη και πρόσθεσε: «Ελπίδα και προσπάθεια για μία νέα Ελλάδα, που δεν θα χαίρεται μόνο με τις νίκες της Εθνικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή τη νέα Ελλάδα και θα είναι παρόντες».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM