Βενιζέλος σε Παππά: «Είσαι εργολάβος της λάσπης» - Oι κόντρες με Παππά, Βορίδη και Βενιζέλο

Βενιζέλος σε Παππά: «Είσαι εργολάβος της λάσπης» - Oι κόντρες με Παππά, Βορίδη και Βενιζέλο Facebook Twitter
1
Βενιζέλος σε Παππά: «Είσαι εργολάβος της λάσπης» - Oι κόντρες με Παππά, Βορίδη και Βενιζέλο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δύο ήταν οι αντιπαραθέσεις που χαρακτηρίζουν την ακρόαση του Νίκου Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στη συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και με διαδοχικές συγκρούσεις ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και τους Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και Μάκη Βορίδη.

Ειδικότερα, ενώ ο Νίκος Παππάς απαντούσε σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι που ενόχλησε τον υπουργό. "Κύριε Βενιζέλο στη σειρά σας" είπε ο κ. Παππάς, σηκώνοντας το χέρι του, μια κίνηση που εξόργισε τον κ. Βενιζέλο. "Όχι το χέρι εσείς σε εμένα" απάντησε ο κ. Βενιζέλος με τον Νίκο Παππά να σχολιάζει "Γιατί τι είστε εσείς;". Ακολούθησαν σχόλια στο ίδιο μήκος κύματος με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη και να ρίξει τους τόνους. 

Βενιζέλος σε Παππά: «Είσαι εργολάβος της λάσπης» - Oι κόντρες με Παππά, Βορίδη και Βενιζέλο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αργότερα, διαδραματίστηκε κι άλλη στιγμή έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Παππά και Βενιζέλο, ειδικά όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθετε τα ερωτήματά του. Όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται άλλοι βουλευτές γιατί ο κ. Βενιζέλος είχε βγει εκτός χρόνου, ο κ. Βενιζέλος είπε: "Θέλετε να με φιμώσετε;". "Φιμώνεσαι εσύ;" του απάντησε ο κ. Παππάς που χαρακτήρισε πολιτικό ατόπημα να τον κατηγορούν για φίμωση με τον Βενιζέλο να του απαντά: "Είσαι εργολάβος της λάσπης".

Σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τώρα που δεν υπάρχει ΕΣΡ ποιος εποπτεύει τις εκπομπές και τότε ο κ. Παππάς απάντησε: "Εγώ έχω απομακρύνει τα παιδιά μου από την τηλεόραση το τελευταίο διάστημα". "Είστε προνοητικός πατέρας. Για τα δικά μας παιδιά ρωτήσατε;" του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε το στιγμιότυπο με τον καυτό διάλογο μεταξύ Παππά και Βενιζέλου: 

 

Κόντρα και με τον Μάκη Βορίδη με αφορμή τις κατηγορίες για τον Κοντομηνά

 

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν επίσης μεταξύ του Νίκου Παππά και του Μάκη Βορίδη, όταν ο υπουργός Επικρατείας άρχισε να απαντά σε ερωτήσεις κι αναφέρθηκε στον Δημήτρη Κοντομηνά. 

"Ο κ. Κοντομηνάς συμμετείχε στην δημοπρασία. Δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη το κανάλι του άρχισε να με καθυβρίζει. Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει κάνει αυτή την επιλογή γιατί ατύχησε στον διαγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι έχει κάνει και πλείστες άλλες επαφές με επιχειρηματίες για να δει ποια θα είναι η τύχη του σταθμού του" σχολίασε ο Ν. Παππάς. "Λέει αλήθεια ή ψέμματα;" τον διέκοψε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης με τον κ. Παππά να του απαντά: "Θα απαντήσω όπως εγώ νομίζω. Είναι ευκαιρία να δει ο λαός χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και άθλιες επιθέσεις για πρόσωπα και οικογένειες. Κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία η ΝΔ".

Όλος ο επίμαχος διάλογος μεταξύ Παππά- Βορίδη που πυροδότησε αντιδράσεις και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

Βορίδης: Είναι αλήθεια ή ψέμα όσα σας είπε ο Κοντομηνάς. Σας λέει ότι στείλατε άνθρωπό σας με σκοπό να χειραγωγήσετε το περιεχόμενο των πολιτικών του εκπομπών. Αλήθεια ή ψέμα;

Παππάς: Ισχύουν όσα είπα. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει από τηλεοπτικού τύπου πιέσεις. Ο Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί ή να κάνει τέρατα και σημεία. Τα περί επιρροής δικής μας σε καναλάρχες δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Ε. Βενιζέλος: Τι εννοείτε δεν έχουν τεκμηριωθεί;

Παππάς: Εσείς κ. Βενιζέλο στην σειρά σας.

Βενιζέλος: Αυτά τα καθορίζει η πρόεδρος εμένα μην μου κουνάτε το χεράκι.

Παππάς: Εσείς στην σειρά σας.

Βενιζέλος: Αυτό το ύφος όχι σε εμένα.

Παππάς: Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να κάνει τέρατα και σημεία όπως να μεταμφιέσει δημοσιογράφους.

Βορίδης: Το καταγγέλλετε αυτό;

Παππάς: Ναι. Ένας από αυτούς που μεταμφιέστηκε ήταν δημοσιογράφους του ALPHA. Λέω ότι ακόμα και αυτός ο δημοσιογράφος μπορεί να μην έχει την ευθύνη γιατί δουλεύει σε κανάλι και υφίσταται αφόρητες πιέσεις και έκανε αυτό το τερατούργημα. Τώρα δεν θα φτιάξω ατζέντα πολιτική από τα τέρατα που λέει ο καθένας. Αν ο Κοντομηνάς επιθυμούσε να πάρει άδεια θα έπρεπε να υπερθεματίσει. Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι αυτό το γαϊτανάκι ξεκίνησε την επόμενη του διαγωνισμού.

Βορίδης: Γνωρίζετε τον Καλογρίτσα προσωπικά;

Παππάς: Ναι τον ξέρω προσωπικά.

Βορίδης: Με Σπίρτζη.

Παππάς: Είναι κουμπάροι με τον γιο.

Βορίδης: Έγινε κατάτμηση έργων για να πάρει τα έργα ο κ. Καλογρίτσας;

Παππάς: Ξέρω ότι σε αυτή την χώρα δημοπρατούνταν τα έργα με εκπτώσεις 2-3%. Οι κατατμήσεις εξοικονόμησαν πόρους και πέτυχαν μεγάλες εκπτώσεις.

Καββαδία: Εκτός από τον Καλογρίτσα και ο κ. Θεοδωρικάκος είναι κουμπάρος.

Βορίδης: Κυρία Καββαδία εκτιμήθηκε η συνέντευξή σας στον υπουργό δεν χρειάζεται να παρεμβαίνετε!

Βορίδης: Η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού προχώρησε σε έλεγχο τρόπου προελεύσεως και κτήσεως των ποσών που δηλώθηκαν από τον υπερθεματιστή. Έκρινε τον Καλογρίτσα υπερθεματιστή;

Παππάς: Ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δεν ασκεί κατασκευαστική εργασία. Προσκόμισε στοιχεία που επαρκώς κάλυπτε το ποσό. Απόλυτα. Από εκεί και πέρα δεν κατέστη δυνατόν να τα καταβάλει σε ρευστό το ποσό της πρώτης δόσης.

Βορίδης: Υπήρξε κρίση της επιτροπής ότι έχει τα λεφτά και 2 μέρες μετά δεν τα κατέβαλε.

Παππάς: Καλή τύχη στις μηνύσεις που έχετε καταθέσει. Ανήθικο να κάνετε μηνύσεις σε υπαλλήλους και να ενοχοποιείτε αυτούς του ανθρώπους. Αν θέλετε πολιτική σύγκρουση εδώ. Είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία ρευστοποιούμενα θα κάλυπταν το ποσό. Δεν υπήρξε παραβίαση. Είμαστε στην επόμενη ημέρα και η επόμενη ημέρα δεν έχει για καλή σας τύχη τον καλογρίτσα

Βορίδης: Δεν είναι γιατί παρά τις προσπάθειές σας δεν βρήκε τα λεφτά. Ο Καλογρίτσας ήταν η επιλογή σας εξ αρχής. Είχατε θέμα με την χρηματοδότηση τρ. Αττικής. Από πού τα βρήκε ο Καλογρίτσας; Τι πόθεν έσχες είχε; Την δήλωση του άλλου με τα 100 στρέμματα; Σας κάλυπτε;

Παππάς: Είναι σύννομο να προσκομίζει και περιουσιακά στοιχεία τρίτων.

Βορίδης: Για ποιο λόγο του έδωσε 100 εκατ. Σας απασχόλησε;

Παππάς: Η επιτροπή έκανε την δουλειά της. Εφόσον υπάρχει εξουσία διάθεσης και το ακίνητο εκτιμήθηκε στο ποσό αυτό καλώς έγινε δεκτό.

Βορίδης: Κατανοούμε την αντίληψή σας για την διαφάνεια. Το νόημα ελέγχου πόθεν έσχες είναι προέλευση, πηγή και σχέση. Με δυο λόγια: Απεδείχθη εκ της μη καταθέσεως ότι δεν είχε τα λεφτά.

Παππάς: Ντροπή της ΝΔ και όνειδος η μήνυση στην επιτροπή διαγωνισμού.

Παππάς: Κατανοώ το αφήγημά σας. Κανένας από τα μέλη της επιτροπής δεν είναι στέλεχος του κόμματος μας. Είναι στελέχη της δημόσιας διοίκησης με εμπειρία διαγωνισμού. Προσωπικά είναι χαρούμενος και περήφανος που γνώρισα νέα παιδιά που αν τους αφήσεις κάνουν την δουλειά τους και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον. Είναι όνειδος και ντροπή η μήνυση που έχετε καταθέσει και πρέπει να την αποσύρετε. Είναι θλίψη.

Βορίδης: Μιλάτε εσείς που εργολαβικά πήγατε να δώσετε σε έναν άνθρωπο άδεια χωρίς να έχει ένα ευρώ. Εσείς είστε ο εκπρόσωπος συμφερόντων. Τα συμφέροντα έχουν όνομα και πρόσωπο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια