F.T.: Mέρκελ εναντίον Τσίπρα για πρώτη φορά

F.T.: Mέρκελ εναντίον Τσίπρα για πρώτη φορά Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
1

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η Άνγκελα Μέρκελ εκφράζει δυσαρέσκεια προς τον Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντας ολιγωρία στο προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα, ως προς την επαναπροώθηση των προσφύγων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των  Financial Times, η Γερμανίδα Καγκελάριος επέπληξε στη σύνοδο της Βιέννης  για τα ζητήματα αυτά τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 Όπως γράφει η εφημερίδα, «η επίπληξη της Άγκελα Μέρκελ αποτελεί μια αλλαγή πλεύσης, που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη απογοήτευση του Βερολίνου. «Κατά τη διάρκεια του 2016, η Γερμανίδα καγκελάριος προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την Ελλάδα, καθώς έχει επιφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό δεδομένου ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί την πύλη εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην κεντρική Ευρώπη από την Τουρκία».

Μάλιστα διπλωμάτης ανέφερε ότι η στάση της καγκελαρίου ήταν πολύ σκληρή, λέγοντας ότι έχει βαρεθεί να ακούει δικαιολογίες.

Κλίμα από τη συνάντηση έδωσε με διπλωματικό τρόπο και ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα πρέπει «να τα πάει καλύτερα» με τις επαναπροωθήσεις.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM