Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους

Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους Facebook Twitter
3

Και ειδικό φυλλάδιο με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη κυκλοφόρησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, εκτός από τις καμπάνες που έβαλε να χτυπήσουν πένθιμα στην μητρόπολή του.

Στα φυλλάδια αυτά ο ιεράρχης, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο». Καλεί δε τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν «τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας «της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων».

Χαρακτηριστικό είναι το λογοπαίγνιο του ποιμενάρχη, ότι «ο Φίλης δεν είναι... Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας»!

Ο Αμβρόσιος δεν μένει όμως σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, αλλά επικαλείται και την ρήση «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον», δηλαδή «το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου».

Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους Facebook Twitter
Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους Facebook Twitter

Οι χαρακτηρισμοί του μητροπολίτη προκάλεσαν νωρίτερα στη Βουλή την αντίδραση του υπουργού, ο οποίος είπε ότι δεν θεωρεί ότι αυτές οι αναφορές θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους υπέρβαρους, καθώς «οι χοντροί είναι βλάκες». Κατηγόρησε ακόμη τον Αμβρόσιο ότι προτρέπει «χρυσαυγίτες» να του επιτεθούν. Κάλεσε δε την Εκκλησία να επιληφθεί του θέματος των δηλώσεων του Αμβρόσιου, αφού «δεν θίγουν εμένα αλλά την ίδια την εκκλησία».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM