Τσίπρας: Φεύγω συγκρατημένα αισιόδοξος από την Μπρατισλάβα

Τσίπρας: Φεύγω συγκρατημένα αισιόδοξος από την Μπρατισλάβα Facebook Twitter
0

Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα οδηγηθεί σε υπαρξιακή κρίση και αδιέξοδο δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά της σύνοδο κορυφής της ΕΕ υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει όραμα και να εμπνεύσει τους πολίτες.

 

Για πρώτη φορά στα κοινά συμπεράσματα γίνεται αναφορά στην κοινωνική ατζέντα και αναφορά στη παρέμβαση Γιούνκερ στο ΕΚ ο οποίος μίλησε για ανεργία ανισότητες και κοινωνική συνοχή είπε ο πρωθυπουργός .

 

Αν δεν ξαναγκαλιάσουμε την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση.

 

Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, υπογράμμισε .

 

Οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ευρώπη γιατί η ζωή τους χειροτέρευσε είπε ο πρωθυπουργός. Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης πρέπει να γίνει και ανάπτυξης είπε και υπογράμμισε πως φεύγει συγκροτημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

 

"Ο Τσίπρας ζητά αλλαγή πορείας για μία κοινωνική Ευρώπη", τιτλοφορεί σημερινό τηλεγράφημά του από την Μπρατισλάβα, από το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), αναφερόμενο στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της σλοβακικής Προεδρίας.

 

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΡΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "αυτό που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη είναι ένα νέο όραμα και μία συγκεκριμένη ατζέντα για αλλαγή", ενώ επισήμανε πως "χρειαζόμαστε μια κοινωνική Ευρώπη με ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία για όλους τους πολίτες της".

 

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΡΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά πως, "χρειαζόμαστε μια Ευρώπη, η οποία θα μπορεί να διαχειρισθεί τη μετανάστευση με αποτελεσματικότητα και ανθρωπισμό. Αυτό, το οποίο δεν επιτρέπεται να κάνει η Ευρώπη, είναι να συνεχίσει να υπνοβατεί προς τη λάθος κατεύθυνση".

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM