Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη που άφησε υπονοούμενα για τη διαχείριση του προσφυγικού

Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη που άφησε υπονοούμενα για τη διαχείριση του προσφυγικού Facebook Twitter
/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
3

Δεκτή έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση που υπέβαλε ο γ.γ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», o κ. Βουδούρης είχε χαρακτηρίσει δεδομένη την παραίτησή του, ενώ παράλληλα είχε αποκαλέσει μύθευμα και ψεύδος ότι πίεσε «να τοποθετηθεί Διευθύντρια Πρώτης Υποδοχής της επιλογής μου».

«Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες» είπε μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και πρόσθεσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί Διοικητές.

«Δεν μου έχει εκχωρήσει ο υπουργός το δικαίωμα να ορίζω τους Διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επί δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα».

Μάλιστα, ο κ. Βουδούρης προχώρησε στην αποκάλυψη πως η Νορβηγία ξοδεύει λιγότερα χρήματα ανά πρόσφυγα, απ' ότι η Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα, ότι σε σύγκριση πληθυσμών, η Νορβηγία έχει δεχτεί περισσότερους: «Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000».

Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Βουδούρης κατηγόρησε τον Γιάννη Μουζάλα ότι διαφωνεί με τη δημιουργία της συγκεκριμένης Γραμματείας και αρνείται να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο.

«Θέλω να συναντηθώ μαζί του για να μου πει τα σχέδια του αλλιώς θα παραιτηθώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν μπορώ να παίρνω αποφάσεις, δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω», πρόσθεσε ο κ. Βουδούρης.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν είχε επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
«Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000»Κάτσε,ρε φίλε...Και πως θα ζήσουνε οι έχοντες τα μεταναστο-κονέ με την Κυβέρνηση????!!!!Κλέφτες θα γίνουνε οι σύντροφοι?????!!!!!!