Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη που άφησε υπονοούμενα για τη διαχείριση του προσφυγικού

Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη που άφησε υπονοούμενα για τη διαχείριση του προσφυγικού Facebook Twitter
/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
3

Δεκτή έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση που υπέβαλε ο γ.γ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», o κ. Βουδούρης είχε χαρακτηρίσει δεδομένη την παραίτησή του, ενώ παράλληλα είχε αποκαλέσει μύθευμα και ψεύδος ότι πίεσε «να τοποθετηθεί Διευθύντρια Πρώτης Υποδοχής της επιλογής μου».

«Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες» είπε μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και πρόσθεσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί Διοικητές.

«Δεν μου έχει εκχωρήσει ο υπουργός το δικαίωμα να ορίζω τους Διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επί δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα».

Μάλιστα, ο κ. Βουδούρης προχώρησε στην αποκάλυψη πως η Νορβηγία ξοδεύει λιγότερα χρήματα ανά πρόσφυγα, απ' ότι η Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα, ότι σε σύγκριση πληθυσμών, η Νορβηγία έχει δεχτεί περισσότερους: «Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000».

Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Βουδούρης κατηγόρησε τον Γιάννη Μουζάλα ότι διαφωνεί με τη δημιουργία της συγκεκριμένης Γραμματείας και αρνείται να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο.

«Θέλω να συναντηθώ μαζί του για να μου πει τα σχέδια του αλλιώς θα παραιτηθώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν μπορώ να παίρνω αποφάσεις, δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω», πρόσθεσε ο κ. Βουδούρης.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν είχε επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000»Κάτσε,ρε φίλε...Και πως θα ζήσουνε οι έχοντες τα μεταναστο-κονέ με την Κυβέρνηση????!!!!Κλέφτες θα γίνουνε οι σύντροφοι?????!!!!!!