Τσίπρας: Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης αντί Μνημονίου

Τσίπρας: Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης αντί Μνημονίου Facebook Twitter
0

Τις άμεσες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, την επομένη των εκλογών παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».


Σε αυτές περιλαμβάνονται: η περικοπή στο μισό των υπουργικών μισθών, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η απόδοση ευθυνών για περιπτώσεις πολιτικής διαφθοράς, η συγκρότηση ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, η μείωση στο ελάχιστο δυνατό των σπαταλών του κρατικού μηχανισμού εξουσίας, η δημιουργία περιουσιολογίου για όσους στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό και η κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Ανόρθωσης που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.

Ρήξη με την πολιτική Μέρκελ

«Οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν όσα η ευρωπαϊκή αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν από την αρχή επισημάνει, ότι το πρόβλημα των δημόσιων χρεών είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, απόρροια της νεοφιλελεύθερης ασκούμενης πολιτικής», σημειώνεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

«Η λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να προέλθει μόνο από τη ρήξη με την πολιτική Μέρκελ, που στη χώρα μας υπηρετείται από τον κ. Σαμαρά και τον κ.Βενιζέλο και μεταφράζεται σε μνημόνια δημοσιονομικής πειθαρχίας, λιτότητας και ύφεσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ