«Η Ελλάδα καταρρέει και ο Τσίπρας χαμογελά»

«Η Ελλάδα καταρρέει και ο Τσίπρας χαμογελά» Facebook Twitter
0

«Η Ελλάδα καταρρέει και ο Τσίπρας χαμογελά στις φωτογραφικές μηχανές», σχολιάζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους πρέσβεις των G20 γράφοντας ότι «όπου κι αν εμφανιστεί δείχνει το χαμόγελο της νίκης σα να έχει κερδίσει ήδη… αλλά με τους πρέσβεις δεν έδειξε τόσο επαναστατική συμπεριφορά».

Στη συνέχεια καταγράφονται τα προβλήματα στη ΔΕΗ με τα 535 εκατομμύρια χρέος από τους απλήρωτους λογαριασμούς, με τον κίνδυνο να κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι φώτα και κλιματιστικά, αλλά και η κατάσταση στη ΔΕΠΑ για την οποία γράφει ότι τελειώνουν τα χρήματα που διαθέτει για να πληρώσει τη ρωσική Gazprom, την τουρκική Botas και την ιταλική Eni.

Η εφημερίδα επικαλείται και υψηλόβαθμο αξιωματούχο από την Αθήνα που λέει ότι αυτά «είναι μια πρόγευση για όσα ενδέχεται να απειλήσουν τη χώρα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου σε περίπτωση που ΕΕ και ΔΝΤ αρνηθούν την καταβολή της επόμενης δόσης».

Η Süddeutsche Zeitung είναι η εφημερίδα την οποία επέλεξε για να παρέμβει ο Γκίντερ Γκράς, με ποίημα του, στην κρίση στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη, έγραψε ο Γκρας, βάζει την Ελλάδα «την χώρα στην οποία οφείλει το πνεύμα της», στο «ικρίωμα και την καταδικάζει σε φτώχεια».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM