Ανεπίσημη συνάντηση Κοτζιά με Τσαβούσογλου στην Κρήτη- Η πρώτη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ανεπίσημη συνάντηση Κοτζιά με Τσαβούσογλου στην Κρήτη- Η πρώτη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κρήτη, προς τον οποίον είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί.

Η αυριανή ανεπίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και η συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του θα είναι η πρώτη υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου στην Ελλάδα, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην Καθημερινή, η επίσκεψη είναι μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει κρατήσει σαφώς χαμηλούς τόνους έναντι της Αθήνας, διαχωρίζοντας την Ελλάδα πλήρως από άλλες χώρες της Ε.Ε., με τις οποίες η Τουρκία έχει πολλάκις συγκρουστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην Αθήνα ωστόσο αναμένουν πιέσεις για το ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα. Εκείνο, πάντως, που φέρεται να προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό στην ελληνική πλευρά είναι οι αιτήσεις ασύλου που κατατίθενται από Τούρκους πολίτες που δεν έχουν το αρνητικό προφίλ που διαθέτουν οι στρατιωτικοί που χειρίζονταν όπλα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που είχε στόχο την ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM