Επιστολή Κουρουμπλή σε Γερμανούς βουλευτές

Επιστολή Κουρουμπλή σε Γερμανούς βουλευτές Facebook Twitter
0

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέστειλε επιστολή προς τους Γερμανούς συναδέλφους του στο γερμανικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή, αφορμόμενος όπως αναφέρει, «από έγνοια για τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις και τη συνεκτική και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν η Γερμανία είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας, όπως η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, η χώρα μας σήμερα δεν θα αντιμετώπιζε αυτή τη φοβερή κρίση που καταστρέφει ζωές, τα όνειρα των νέων ανθρώπων και ενισχύει το κύμα ευρωσκεπτικισμού, επιτρέποντας σε εθνικιστικά φαντάσματα να αναβιώσουν», ενώ υπενθυμίζει ότι το μεγαλύτερο χρέος που διαγράφηκε ποτέ, ήταν αυτό της Γερμανίας το 1953 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου.

Ζητά αλλαγή της οικονομικής και αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε., ενώ θεωρεί ότι η αναγνώριση των ελληνικών ως εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. «θα λύτρωνε τη χώρα από ανάγκη διάθεσης 6% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς, πράγμα που», όπως επισημαίνει, «την καθιστά τη δεύτερη χώρα πελάτη της Γερμανίας σε αυτό τον τομέα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί επίσης κριτική στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που όπως αναφέρει, μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη κατατρεγμένων και απελπισμένων παράνομων μεταναστών».

Τέλος, προτείνει «τα κέρδη δισεκατομμυρίων που αποκομίζει η Γερμανία από την κρίση χρέους», να επενδυθούν στις καθημαγμένες οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, υποστηρίζοντας πως αυτό θα έδινε πραγματικό περιεχόμενο στην ιδρυτική αρχή της Ε.Ε. περί αλληλεγγύης των κρατών μελών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση - Όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ» λέει ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, η παρωδία να σταματήσει εδώ» εκρήγνυται ο στρατηγός Φράγκος

Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Εμμανουήλ (Φραγκούλης) Φράγκος είναι ο στρατηγός Φράγκος ή συγγενής πρώτου βαθμού με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ - «Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης» έγραψε ο στρατηγός
THE LIFO TEAM