Απεργία την Πρωτομαγιά

Δεν κατόρθωσε να πάρει τις 200 ψήφους - Με 179 «ναι» η απλή αναλογική

Δεν κατόρθωσε να πάρει τις 200 ψήφους - Με 179 «ναι» η απλή αναλογική Facebook Twitter
1
Δεν κατόρθωσε να πάρει τις 200 ψήφους - Με 179 «ναι» η απλή αναλογική Facebook Twitter
Ο Τσίπρας παρακολουθεί την ομιλία Μητσοτάκη... SOOC

Μετά από ένα μαραθώνιο για το στόχο των 200 ψήφων και μια βραδιά γεμάτη εντάσεις στην Ολομέλεια, η προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα με την ονομαστική ψηφοφορία, αλλά η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δεν θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Στο τέλος της συζήτησης, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά όλων των κομμάτων που δεν συντάχθηκαν μαζί του και κυρίως κατά του ΠΑΣΟΚ: "Αρνείστε ένα δώρο ιστορικού χαρακτήρα και ταυτίζεστε με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αποκαλυπτόμενοι στον ελληνικό λαό μας χαρίζετε και την ηθική υπεροχή και τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός το 2019 να μας ξαναψηφίσει και να σας κατατάξει στο παλιό πολιτικό σύστημα και να σας βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, για να θυμηθώ άλλη μια ιστορική φράση, είπε ο πρωθυπουργός.

Μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία.

Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές.

Δεν κατόρθωσε να πάρει τις 200 ψήφους - Με 179 «ναι» η απλή αναλογική Facebook Twitter
Κουρουμπλής, Τσίπρας παρακολουθούν τη συζήτηση... SOOC

Επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή.

Στην ψηφοφορία επί των άρθρων, για το άρθρο ένα που προβλέπει απονομή του δικαιώματος ψήφου στους νέους 17 ετών, 180 βουλευτές ψήφισαν ναι, όχι ψήφισαν 81, ενώ 20 δήλωσαν «παρών».

Για το άρθρο 2 που περιλαμβάνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ναι ψήφισαν 179, όχι 83 και παρών ψήφισαν 19.

Στο άρθρο 3, που προβλέπει πλαφόν 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ναι ψήφισαν 163, όχι 101 και 17 ψήφισαν παρών.

Στο άρθρο 4 που περιέχει καταργούμενες διατάξεις και στο ακροτελεύτιο άρθρο 5 ναι ψήφισαν 179, όχι ψήφισαν 86, ενώ 16 ψήφισαν παρών.

Δεν κατόρθωσε να πάρει τις 200 ψήφους - Με 179 «ναι» η απλή αναλογική Facebook Twitter
SOOC
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM