«Στην Τρόικα επιστρέφουν τα λεφτά που δίνονται στην Ελλάδα»

«Στην Τρόικα επιστρέφουν τα λεφτά που δίνονται στην Ελλάδα» Facebook Twitter
0

Τα χρήματα των δανείων διάσωσης που παρέχονται στην Ελλάδα, επιστρέφουν στις τσέπες της Τρόικα επισημαίνουν σε άρθρο τους οι  New York Times.

Αυτό συμβαίνει, κατά την εφημερίδα γιατί τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για την εξυπηρέτηση του χρέους ενώ την ίδια ώρα η ελληνική οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

 «Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικας στερούν άλλα κεφάλαια, που στοχεύουν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» επισημαίνει ο αρθρογράφος και σημειώνει ότι αν η Ελλάδa κηρύξει στάση πληρωμών ξεμένοντας από ρευστό, αυτό δεν θα αφορά στις υποχρεώσεις προς ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ αφού παίρνουν αυτομάτως τα λεφτά τους πίσω.

 «Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι στην τρόικα, αφού  η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της», εξηγεί ο Thomas Mayer, σύμβουλος της Deutsche Bank.

Ουσιαστικά τα δάνεια για την Ελλάδα, στέλνονται στον ειδικό λογαριασμό, όπου μένουν για δυο-τρεις ημέρες και στη συνέχεια πάνε πίσω στην Τρόικα ως πληρωμές τόκων των ελληνικών ομολόγων, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης.

Περίπου τα τρία τέταρτα του ελληνικού χρέους, ή 229 δισ. δολάρια, ανήκει τώρα στα μέλη της τρόικας. Τι κάνουν όμως οι πιστωτές σύμφωνα με την εφημερίδα; Φροντίζουν ώστε ό,τι μένει για τις εγχώριες ανάγκες του ελληνικού κράτους να είναι τόσο μικρό, ώστε η Αθήνα να έχει την συνεχή ανάγκη φορολογικών εσόδων.

«Η κατάσταση αυτή είναι αδιανόητη. Στέλνεις τα χρήματα, το ονομάζεις ‘δάνειο’. Τα παίρνεις πίσω και το ονομάζεις «τόκο», εξηγεί ο Stephane Deo, αναλυτής της UBS.

Όλο το άρθρο εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM