Φίλης: Επιθέσεις σαν της Νίκαιας δυσκολεύουν τη ζωή των προσφύγων

Φίλης: Επιθέσεις σαν της Νίκαιας δυσκολεύουν τη ζωή των προσφύγων Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές
5

Τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. «Συλλυπούμαστε το γαλλικό λαό και τους συγγενείς των θυμάτων», είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία έσπειρε ξανά το θάνατο και το φόβο.

 

«Αυτού του είδους οι πράξεις, εκτός των άλλων, μπορεί να έχουν ως θύματα τους πρόσφυγες», συνέχισε ο κ. Φίλης, «γιατί δημιουργείται μια λανθασμένη εντύπωση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι οι πρόσφυγες είναι δυνάμει τρομοκράτες. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των τρομοκρατών του ISIS και με αυτή την έννοια, o ISIS προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία, όχι μόνο γιατί ξεριζώνει τους ανθρώπους από τις χώρες τους με τον πόλεμο, αλλά και γιατί δημιουργεί δυστυχώς ένα αρνητικό πλαίσιο ένταξης των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ