Λαγκάρντ προς Ελλάδα: «Ήρθε η ώρα να πληρώσετε»

Λαγκάρντ προς Ελλάδα: «Ήρθε η ώρα να πληρώσετε» Facebook Twitter
0

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της με στην εφημερίδα Guardian ότι «συμπάσχει πιο πολύ με τα παιδιά της Αφρικής που δεν έχουν πρόσβαση στην παιδεία παρά με όσους αντιμετωπίζουν τη φτώχια στην Αθήνα.»

Η Λαγκάρντ επιμένει ότι είναι ώρα αποπληρωμής για την Ελλάδα και ότι το ΔΝΤ δεν έχει πρόθεση να κάνει τους όρους πιο ελαστικούς.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα λέει ότι οι Έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν τα παιδιά τους επηρεάζονται από τα μέτρα. «Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», λέει.

Στην ερώτηση αν της είναι εύκολο να αγνοήσει τους ασθενείς που δεν είναι πια σε θέση να αποκτήσουν φάρμακα που είναι απαραίτητα απαντάει «σκέφτομαι περισσότερο τα παιδιά σε ένα μικρό χωριό της Νιγηρίας που πηγαίνουν στο σχολείο για δύο ώρες την ημέρα, όπου αντιστοιχεί μια καρέκλα για τρία παιδιά και που θέλουν να μορφωθούν. Αυτά σκέφτομαι συνέχεια. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο στην Αθήνα. Ξέρετε κάτι; Όσον αφορά στην Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς που προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους.» Συμπληρώνει ότι σκέφτεαι τους Έλληνες που δεν απολαμβάνουν δημόσιες υπηρεσίες και όσους δεν πληρώνουν τους φόρους τους «εξίσου.»

«Πιστεύω ότι πρέπει συνολικά να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους.»

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι Έλληνες και άλλοι πολίτες της Ευρώπης πέρασαν καλά και τώρα είναι η ώρα να πληρώσουν, απαντάει «ακριβώς αυτό.»

Μήπως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με περισσότερη σκληρότητα απ’ ό,τι μια χώρα του Τρίτου κόσμου;

«Όχι. Η αποστολή του Ταμείου, και η δική μου δουλειά, είναι να λέω την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM