Γιούνκερ: Να ξεκαθαρίσει σύντομα ο Κάμερον τι θα κάνει

Γιούνκερ: Να ξεκαθαρίσει σύντομα ο Κάμερον τι θα κάνει Facebook Twitter
0

Κάλεσμα προς τον Ντέιβιντ Κάμερον να ξεκαθαρίσει σύντομα τι θα κάνει με το Bretix απηύθυνε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σημειώνοντας σε ό,τι αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα, ότι «η δημοκρατία είναι δημοκρατία και πρέπει να τη σεβόμαστε».

«Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, αλλά υπάρχουν και συνέπειες που πρέπει τώρα να εξετάσουμε αλλά και συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προσέθεσε:

«Είμαι θλιμμένος μετά το αποτέλεσμα και δεν το κρύβω. Θα συναντήσω τον Ντέιβιντ Κάμερον και θα του ζητήσω να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Όχι σήμερα ή αύριο, αλλά σύντομα. Δεν μπορεί να παραμένει η αβεβαιότητα επί μακρόν. Οι Βρετανοί είναι φίλοι μας και πρέπει να μας πουν το συντομότερο δυνατόν τι θέλουν».

Όπως είπε υπάρχει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές και για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, σημειώνοντας ότι μυστικές διαπραγματεύσεις δεν θα υπάρξουν.

«Έχω απαγορεύσει στους Επιτρόπους να εμπλακούν σε συζητήσεις με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πτήση μας προς ένα νέο μέλλον συνεχίζεται και πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες ότι προχωρούμε», τόνισε ο κ. Γιούνκερ που πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και αυτό θα συμβεί.

«Θα πλησιάσουμε πιο πολύ τους ανθρώπους (...) Δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σχέδιο για την ειρήνη και μέχρι την τελευταία πνοή μου θα παλεύω για μια ενωμένη Ευρώπη», είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM