Μητσοτάκης για Brexit: Συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση

Μητσοτάκης για Brexit: Συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
2

Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ζήτησε σήμερα από τη Σύρο όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος προφανώς και πρέπει να γίνει σεβαστό. Ταυτόχρονα όμως, είπε, πως υποχρεώνει όλους να κοιταχθούν στον καθρέφτη για να μπορέσουν να διαγνώσουν, γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους ευρωπαίους πολίτες. «Θα πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την πολύ μεγάλη πρόκληση σε μια ευκαιρία για την Ευρώπη. Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως έτσι θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν.

 

«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία θα συνιστούσα πάνω από όλα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Έχει καταφέρει να τις ξεπεράσει. Έτσι θα τις ξεπεράσει και τώρα» κατέληξε στη δήλωσή του.Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β', ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, καθώς και με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ επισκέφθηκε και τοπικές επιχειρήσεις στους δρόμους και στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης,όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και εργαζόμενους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τωρα εγω φταιω που θυμηθηκα μια ταινια με τον τεραστιο Θαναση Βεγγο ;Η ταινια λεγεται"Απο που πανε για την χαβουζα".Οπου ο Βεγγος ειναι ενας ταλαιπωρος οδηγος βυτιου "εκκενωσεως βοθρων"οταν,με φορτωμενο το βυτιο,ακουει στο ραδιοφωνο οτι ,λογω βλαβης,"εκλεισε το κεντρο αποθεσης λυματων",δηλαδη η χαβουζα,και μεχρι νεωτερας δεν μπορει ουτε να 'αδειασει'καπου ουτε,φυσικα,να συνεχισει να δουλευει.Και ενω φωναζει"οχι μη μου το κανεις αυτο",απο το ραδιοφωνο μεταδιδεται κυβερνητικη ανακοινωση η οποια συνιστα στους πολιτες να επιδειξουν.....ψυχραιμια και αυτοσυγκρατηση !!!Και η σκηνη κλεινει με τον Βεγγο να ουρλιαζει"...να και αστειακια" !!!
Μιλα κι ο υποψηφιος πρωθυπουργος χωρας που φεσωσε την ηπειρο ενα τρις !Ευχομαι να μη διαβαζει καποιος-α ξενη δημοσιογραφος αυτες τις γελοιοτητες περι νεου narrative γιατι θα γεμισουμε σκιτσα τις ξενες εφημεριδες. Το "Περιμεναν γκρεξιτ και τους ηρθε μπρεξιτ" του Τσιπρα μας φτανει ευχαριστουμε.