Βελκουλέσκου - ΔΝΤ: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο - Χρειάζονται επιπλέον μεταρρυθμίσεις

Βελκουλέσκου - ΔΝΤ: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο - Χρειάζονται επιπλέον μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
2

Την πάγια θέση του ΔΝΤ για την ανάγκη γενναίας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επανέλαβε για μία ακόμη φορά η εκπρόσωπος του Ταμείου στους θεσμούς, Ντέλια Βελκουλέσκου, κατά την ομιλία της στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την κ. Βελκουλέσκου, το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, καθώς περιλαμβάνει ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ οι μεταρρυθμίσεις περιορίζονται στη φορολογία και στη μείωση των συντάξεων.

Αντίθετα, είπε, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα, προκειμένου η ελληνική οικονομία να επανέλθει σε τροχιά σταθεροποίησης. Μόνον εάν υπάρξει ένας συνδυασμός όλων αυτών, πρόσθεσε, δεν θα δούμε ξανά στο μέλλον κανένα σχέδιο για «Grexit».

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η κ. Βελκουλέσκου ανέφερε ότι το Ταμείο έχει δεσμευθεί για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας, η οποία όμως θα πραγματοποιηθεί μόνον εάν υπάρξει δέσμευση της Ευρώπης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τα μέτρα ανακούφισης του χρέους, είπε, πρέπει να συμβαδίζουν με τη μελέτη βιωσιμότητας που ετοιμάζει το Ταμείο (σ.σ. προσδιορίζεται χρονικά προς το τέλος του έτους) και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για να εμπλοκή και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM