Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Απαγορεύεται η φυλάκιση μεταναστών επειδή παραβίασαν τα σύνορα

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Απαγορεύεται η φυλάκιση μεταναστών επειδή παραβίασαν τα σύνορα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα απαγορεύει την φυλάκιση μεταναστών επειδή είσήλθαν παράνομα στα εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, όπου είναι σε ισχύ η Συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με την απόφαση το ίδιο ισχύει και όταν ο υπήκοος αυτός που τελεί υπό καθεστώς απλής διέλευσης στο έδαφος του εν λόγω κράτους υποβάλλεται σε έλεγχο κατά την έξοδο του από το χώρο Σένγκεν και υποβάλλεται σε διαδικασία επανεισδοχής προς το κράτος από το οποίο ήρθε.

Σημειώνεται επίσης ότι η οδηγία προβλέπει την έκδοση με αναγκαστικά μέτρα και επιτρέπει τη φυλάκιση μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει να ματαιωθεί η απομάκρυνση και υπάρχει μη οικειοθελής αναχώρηση. Τότε μπορεί το κράτος να προβεί σε κράτηση του ενδιαφερόμενου προσώπου, η οποία πάντως δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τους 18 μήνες.

Η απόφαση εκδόθηκε με αφορμή την υπόθεση της γκανέζας Selina Affum που υποβλήθηκε σε έλεγχο από τη γαλλική αστυνομία σγτη σήραγγα της Μάγχης το 2013 και κρατήθηκε στο γαλλικό έδαφος.

Η απόφαση εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM