Βενιζέλος: Πρόταση έξι σημείων για αναθεώρηση της σύμβασης

Βενιζέλος: Πρόταση έξι σημείων για αναθεώρηση της σύμβασης Facebook Twitter
0

Ο κ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Π. Πικραμμένο, ανέπτυξε μεταξύ άλλων, τα έξι σημεία στα οποία εστιάζεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα μπορεί να πετύχει την αναθεώρηση επιδιώκοντας συμφωνία μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς ως προς τα εξής σημεία:

-να μη γίνουν περαιτέρω περικοπές στα εισοδήματα.

- να προστατευθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

-να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας.

- να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές.

- να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

- να στηριχθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια προγράμματα για τους νέους, την κοινωφελή εργασία κτλ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου πρέπει όλοι να σκεφθούν ποιο είναι το βασικό δίλημμα και διακύβευμα των εκλογών, εάν δηλαδή η Ελλάδα θα καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση οδηγώντας τον εαυτό της εκτός ευρώ υπό συνθήκες εξαθλίωσης ή αν θα διεκδικήσει οργανωμένα και θα πετύχει την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος  ζήτησε από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό να επαναφέρει στις συζητήσεις της αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το ζήτημα της αναπτυξιακής βοήθειας στην Ελλάδα.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας, το λεγόμενο ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, είναι ειλημμένη απόφαση. Καλό είναι να επιβεβαιωθεί και αύριο στις Βρυξέλλες», ενώ υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν αρκούν τα λόγια και οι πολιτικές δεσμεύσεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και σε πράξεις, να απελευθερωθούν δηλαδή τα υφιστάμενα κονδύλια και να αλλάξει η νοοτροπία της ευρωπαϊκής επιτροπής, καθώς όπως είπε, «προσκρούουμε συνεχώς σε γραφειοκρατικά εμπόδια».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM