Βερναρδάκης: Δεν υπάρχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία - Αδικαιολόγητος ο θόρυβος

Βερναρδάκης: Δεν υπάρχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία - Αδικαιολόγητος ο θόρυβος Facebook Twitter
3

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης διέψευσε τα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζουν τους κατόχους πλαστών πτυχίων και δικαιολογητικών στο Δημόσιο να ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ χαρακτήρισε τον θόρυβο που προκλήθηκε «αδικαιολόγητο».

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, οι υπάλληλοι του δημοσίου, που έχουν εντοπιστεί με πλαστά δικαιολογητικά και στους οποίους επιβλήθηκε ανάκληση του διορισμού τους, είναι συνολικά 493 την τελευταία τετραετία, αριθμός που αντιστοιχεί όπως ισχυρίστηκε σε ποσοστό 0,08% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα οι ανακλήσεις διορισμού ανά έτος έχουν ως εξής:

2013: 46

2014: 243

2015: 156

2016 (έως τέλος Απριλίου): 48.

«Γίνεται εκ του πλαγίου επίθεση στον καλό δημόσιο τομέα, αυτόν που θέλουμε να αναπτύξουμε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας στη σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM