Κυρίτσης για Μάρδα: «Τόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας, τόσο είπε» - Εμμένει στις απόψεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κυρίτσης για Μάρδα: «Τόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας, τόσο είπε» - Εμμένει στις απόψεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Εμμένει στις απόψεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, επαναλαμβάνοντας, στην τηλεόραση του MEGA αυτή τη φορά, ότι η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλίσει όσο μπορεί τα βάρη στους μένουμε - ευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει», εξηγώντας ωστόσο και πάλι ότι αναφερόταν στην μετακύλιση των βαρών στους πιο εύπορους.

Ο κ. Κυρίτσης επικαλέστηκε εκ νέου αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων» και εξήγησε ότι «η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους».

Ερωτηθείς αν θα ξανάγραφε όσα έγραψε, απάντησε ότι θα το έκανε αλλά θα τα επεξηγούσε με την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και ανά θέση στην παραγωγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν «ναι» αλλά «υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους». «Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν "όχι, πολλοί φτωχοί άνθρωποι-γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν "ναι'". Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους», τόνισε.

«Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;», διερωτήθηκε και ερωτηθείς αν ήταν μια «λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό» απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι «αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος» θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «Μένουμε Ευρώπη» δεν ήταν κομμάτι του δημοψηφίσματος αλλά «μια απελπισμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει φοβισμένους ανθρώπους στην κάλπη της».

Απαντώντας στα περί διχασμού που του καταλογίζονται είπε: «Στις 25 Ιανουαρίου, μόλις είχε αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης, είχε βγει και είχε πει ότι θέλει να εκπροσωπήσει το 40% του "ναι"που είναι οι άνθρωποι που ξυπνάνε 6 το πρωί, λες κι εμείς στις 6 ξυπνάμε από τα μπουζούκια και κανείς δεν βγήκε να πει τίποτα».

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι «προσπάθησε να δημιουργήσει θόρυβο» επειδή ήρθε χθες ο Πούτιν κι επειδή έκλεισε η αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του βουλευτή της ΝΔ, κ. Καράογλου, με την οποία ζητεί την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας κάνοντας λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά που προσβάλει τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, ο κ. Κυρίτσης σχολίασε: «O κ. Καράογλου είναι βουλευτής και ζητάει να παραπεμφθώ στην επιτροπή Δεοντολογίας για έκφραση γνώμης. Ωραίος βουλευτής».

Ενώ, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Δημήτρη Μάρδα ότι δεν υπάρχει καμιά τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Tόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας τόσο είπε", ενώ και για άλλα στελέχη που ασκούν κριτική δήλωσε ότι "όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Τι μας λεει με απλα λογια το ανθρωπακι, δουλευες μια ζωη για ενα καλυτερο αυριο για σενα και τα παιδια σου και τωρα θελει αυτα να τα μοιραστουμε με τους κοπριτες που εκθρεπτει το κομα του τοσα χρονια.
Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι «προσπάθησε να δημιουργήσει θόρυβο» [...] επειδή έκλεισε η αξιολόγηση. Πηγή: www.lifo.gr "...Μέσα σε τέσσερις ημέρες καλείται η κυβέρνηση να έχει νομοθετήσει όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους νόμους που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, ώστε να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η διαδικασία αποδέσμευσης της πρώτης υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ...Συνολικά, οι τροποποιήσεις που έχουν ζητηθεί ανέρχονται σε περίπου 15 και η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης..." (Καθημερινή)"...Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, με έμφαση όχι μόνο στο θέμα των ομαδικών απολύσεων αλλά κυρίως στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κήρυξη απεργιών, τη χρηματοδότηση των συνδικάτων και τον περιορισμό της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης, βάζουν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι των θεσμών...Πλέον, η μνημονιακή υποχρέωση νομοθέτησης των αλλαγών, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, θα συμπέσει με την καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους..." (Καθημερινή)
Ακόμα καλύτερα να βρουν ποιοι ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τον Ιανουάριο και ξανά το Σεπτέμβριο και να πληρώσουν τα δυο του μνημόνια.Και όσοι δεν ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσουμε τα 900 εκατομμύρια Ευρω του mail Χαρδούβελη.Τι λέτε σύντροφοι, δίκαιο δεν είναι?
Οι υπέρμαχοι της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας είναι οι εύποροι, ενώ όσοι θέλουν ασούμε έξοδο από την Ευρώπη είναι οι φτωχοί. Ταξική συνείδηση for dummies.
χυδαίος ψευδοιεδολογικός λαϊκισμός που εμμένει στην πόλωση καλός φτωχός και κακός ανέντιμος πλούσιος που πλούτισε άδικα και πρέπει να πληρώσει για κάθε χαραμοφάη λαϊκό - παιδί