ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς διαρροές η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς διαρροές η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Εφόσον υπήρξε μέχρι τώρα αρραγής συμπεριφορά της κοινοβουλευτικής κυβερνητικής ομάδας, γιατί να μην υπάρξει και την Κυριακή;» αναρωτήθηκε η κ. Βάκη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα, που θα περιλαμβάνουν τις αυξήσεις έμμεσων φόρων, δεν συγκρίνονται με τα προηγούμενα και ότι θα είναι τα τελευταία που ψηφίζονται.

Όπως επισήμανε η κ. Βάκη, οι όποιες αυξήσεις από την αύξηση του ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους δεν θα γίνουν σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως είδη διατροφής, ύδρευση, θέρμανση, αλλά στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια, τη συνδρομητική τηλεόραση, κ.ο.κ. Και τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθούν.

«Δεν μπορούσαν να αποφευχθούν, ήταν όλα αυτά μέρη της συμφωνίας του Ιουλίου» είπε, υπενθυμίζοντας πως το βασικό είναι ότι θα εκταμιευθούν πάνω από 10 δισ ευρώ για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και την τόνωση της ρευστότητας. «Τα 5,3 δισ σε διάστημα τριών χρόνων είναι λιτότητα, αλλά είναι πολύ πιο ήπια λιτότητα από τα 63 δισ τον Αρμαγεδδώνα που ζήσαμε την προηγούμενη πενταετία» τόνισε, ενώ χαρακτήρισε απογοητευτική τη στάση της ΝΔ, η οποία –όπως είπε- σε κάθε ευκαιρία εκφράζει τη δυσφορία της και ζητάει μετ΄ επιτάσεως εκλογές.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε πολύ θετική για την Ελλάδα την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. «Είναι η πρώτη φορά που δεν συζητούμε αν θα γίνει, αλλά πότε θα γίνει» σημείωσε η κ. Βάκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM