Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών- Πλουσιότερος απ' όλους ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών- Πλουσιότερος απ' όλους ο Νίκος Μιχαλολιάκος Facebook Twitter
6

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν σήμερα τα πόθεν έσχες των Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκου Μητσοτάκη, Φώφης Γεννηματά, Πάνου Καμμένου και Νίκου Μιχαλολιάκου για το οικονομικό έτος 2013 (χρήσης 2012). Οι Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης είτε δεν ήταν στη Βουλή ή δεν ήταν αρχηγοί το 2012, οπότε απουσιάζουν τα πόθεν έσχες τους. 

Όπως προκύπτει από τις αντίστοιχες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, πιο φτωχός σε σύνολο περιουσίας είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πλουσιότερος εμφανίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αλέξης Τσίπρας- Πρωθυπουργός

Εισοδήματα ύψους 69.324,93 ευρώ δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα ενώ έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές. Επιπλέον έχει στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων το οποίο απέκτησε το 1996, χωρίς όμως να αναφέρεται ο νομός ή ο δήμος που βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Επίσης δηλώνει τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα, με το συνολικό ποσό που έχει ως αποταμίευση εκεί να ανέρχεται στις 6.999,42 ευρώ. Τέλος δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του μια μοτοσικλέτα 652 κυβικών εκατοστών την οποία απέκτησε το 2007.

 

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

 

Κυριάκος Μητσοτάκης- Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 

Εισοδήματα 70.397 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση, λοιπά εισοδήματα 11.203 ευρώ και καταθέσεις στην Εθνική τράπεζα και στην HSBC ύψους 162.306 ευρώ εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιπλέον, έχει υποβάλει 19 εγγραφές ακινήτων σε Χανιά, Αττική και Κυκλάδες ενώ το 2012 φαίνεται να έχει πάρει οικόπεδο από γονική παροχή και να το πουλάει την ίδια χρονιά έναντι 342.000 ευρώ. Το 2012 απέκτησε 16 μετοχές της Samsung Electronics ύψους 10.912 δολαρίων, για τις οποίες ελέγχθηκε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει στην εφημερίδα ΚΗΡΥΞ Α.Ε, που εδρεύει στα Χανιά και ανήκει στον πατέρα του, έχοντας κεφάλαιο 307.150 ευρώ. Τέλος, είναι κάτοχος ενός αυτοκινήτου 1.390 κυβικών, το οποίο απέκτησε το 2011.

 

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

 

Φώφη Γεννηματά- Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Το 2012 ήταν εξωκοινοβουλευτική αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τα έσοδά της ανήλθαν σε 40.600 ευρώ, ενώ του συζύγου της σε 30.204 ευρώ. Όσον αφορά στις τραπεζικές της καταθέσεις ο μεγαλύτερος λογαριασμός είναι του συζύγου της στην Investor Bank (επενδυτικός λογαριασμός) με 40.248 δολάρια. Οι υπόλοιποι λογαριασμοί του ζεύγους δεν ξεπερνούν συνολικά τις 10.000 ευρώ, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η ακίνητη περιουσία τους. Συνολικά η κ. Γεννηματά και ο σύζυγός της κατέχουν δικαιώματα από 20% ως 100% σε 29 ακίνητα. Εκείνη την περίοδο είχε επίσης μετοχές σε Εθνική Τράπεζα και Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ενώ είχε προβεί και στην αγορά μικρού αριθμού warrants της Εθνικής Τράπεζας. Δεν διαθέτει αυτοκίνητο στο όνομά της.

 

Πάνος Καμμένος- Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δήλωσε έσοδα 179.493 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του. Έχει 21 εγγραφές ακινήτων και καταθέσεις 44.439 σε ευρώ, 16 Λίρες Αγγλίας και 80 δολάρια. Κατέχει ένα αυτοκίνητο 6.000 Κυβικά, ένα 5.000 κυβικών που το 2012 βρισκόταν σε ακινησία λόγω αδυναμίας πώλησης και η σύζυγός του ένα 2.000 κυβικών. Επίσης διαθέτει ένα σκάφος 8,3 m φουσκωτό ανοιχτού τύπου και συμμετοχή σε επιχείρηση με κεφαλαίο 163.900 ευρώ.

Νίκος Μιχαλολιάκος- Αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες του 2012, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με την σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια είναι ο πλουσιότερος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αφού καταγράφουν εισοδήματα συνολικού ύψους 271.050 ευρώ, 10 εγγραφές ακινήτων μαζί, καταθέσεις ύψους 183.372 ευρώ και συμμετοχή σε δύο επιχειρήσεις. 

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δημήτρης Κουτσούμπας- Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ

Με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποδεικνύεται ο φτωχότερος πολιτικός αρχηγός, αφού η περιουσία του μαζί με την σύζυγό του ανέρχεται σε 44.255 ευρώ εκ των οποίων οι 25.271 ευρώ ανήκουν στον ίδιο. Σε επίπεδο ακινήτων έχουν 6 εγγραφές και συνολικές καταθέσεις 12.565 ευρώ.

 

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει, από κοινού με την σύζυγό του, συνολικά εισοδήματα 85.000 ευρώ. Ο ίδιος δηλώνει καταθέσεις 17,30 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και η σύζυγός του 7.819 ευρώ σε τρεις τράπεζες. Κατέχουν τέσσερα ακίνητα (δύο οικίες, ένα διαμέρισμα και ένα βοσκοτόπι). Κατέχει δυο ΙΧ αυτοκίνητα: 2.000 κυβικών και 3.500 κυβικών.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Και όλα στο χέρι, έτσι;!;! Μιλάμε για έτος σύνταξης 2013. Μου θυμίζουν τα Ε1 που συμπλήρωνε ο πατέρας μου το τη δεκαετία του '90, και τις τυχόν διορθώσεις με blanko και γομολάστιχα. Μόνο οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης (ή οι λογιστές τους αντίστοιχα) μπήκαν στον κόπο να τα χτυπήσουν στον υπολογιστήhttp://www.lifo.gr/now/world/100223
Εσένα άμα τα δηλώνει τι σε κόφτει? Δεν φορολογείται? Αντι να αναρωτιέσαι πώς το αλεκάκι σου έχει μηδέν καταθέσεις ασχολείσαι με τα δηλωθέντα. Και πραγματικά θεωρείς ότι ένα με το λαό είναι ο Σταθάκης,ο Τσεκελώτος, η Φωτίου? Η ΒΑλαβάνη που έβγελε 200 χιλιάρικα πριν μας κλείσει τις τράπεζες?? Μα τι σανο πια είναι αυτό...