ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τι έγινε όταν οι Radiohead προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από το ίντερνετ

Τι έγινε όταν οι Radiohead προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από το ίντερνετ Facebook Twitter
1

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια των Radiohead να σβήσουν κάθε ίχνος τους από το διαδίκτυο, ίσως σε μια ακόμη προσπάθεια να διαφημίσουν με πρωτότυπο τρόπο την έλευση της νέας τους δουλειάς.

Οι πιστοί του συγκροτήματος είδαν την ιστοσελίδα Radiohead.com, να «ξεθωριάζει» σταδιακά και αργότερα να μένει κενή,  ενώ λίγη ώρα αργότερα είχαν σβηστεί και οι δημοσιεύσεις του γκρουπ σε Twitter, Facebook και Google+.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Washington Post, το Radiohead.com, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο Wayback Machine και άρα σε οποιοδήποτε άλλο διαδικτυακό μέσο αρχειοθέτησης. Τα tweets σίγουρα θα υπάρχουν σε κάποιον εξυπηρετητή στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ενώ το  Facebook  διαγράφει οριστικά τα δεδομένα του χρήστη, όπως φωτογραφίες και ενημερώσεις κατάστασης μόνο όταν αυτός διαγράψει το λογαριασμό του, κάτι που στην περίπτωση των Radiohead δεν έχει γίνει. Ακόμα και τότε, όμως η ιστοσελίδα διατηρεί δεδομένα που  άλλοι άνθρωποι έχουν στείλει σχετικά με τον διαγραφέντα χρήστη.

Η εφημερίδα παραθέτει αυτό που είχε πεί ο Thom Yorke, των  Radiohead, σε μια συνέντευξή του το 2015 :

«Οι δημιουργοί των υπηρεσιών αυτών βγάζουν χρήματα «ψαρεύοντας» ό,τι υπάρχει.  «Ω, συγγνώμη, ήταν δικό σας; Τώρα είναι δικό μας!. Όχι, όχι, αστειευόμαστε - εξακολουθεί να είναι δικό σας ». "

Η εφημερίδα καταλήγει στο σάιτ της ότι δεν μπορείς πραγματικά να εξαφανιστείς από το ίντερνετ, ακόμη κι αν είσαι ένα διάσημο συγκρότημα. Αυτό σημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τα ανεπιθύμητα ψηφιακά ίχνη, είναι απλώς να μην τα αφήνεις».

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε νομίζω πως η κίνηση τους αυτή έγινε με σκοπό να εξαφανίσουν πραγματικά όλη τους την παρουσία. Είναι πασίγνωστο πως όλα παραμένουν διαθέσιμα στο ίντερνετ, πόσω μάλλον αν είσαι ένα από τα διασημότερα συγκροτήματα. Αυτό το ξέρουν καλύτερα απ'όλους.Για εμένα, η εξαφάνιση είτε είναι ένα σχόλιο κάποιας επερχόμενης αναγέννησης, ή κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα σχόλιο πάνω στο γεγονός πως όντως δεν υπάρχει πραγματική λήθη στην ψηφιακή εποχή.Επομένως, ο χαρακτηρισμός "αποτυχημένη προσπάθεια" δε στέκει κατ'εμέ, δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να επιχειρούσαν κάτι τέτοιο.