Πέθανε ο Prince

450w,    http://i.giphy.com/l4KihPNjkd58FPpZu.gif 900w" class="lazyload" />
6

Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα διεθνή δίκτυα ο τραγουδιστής Prince.

Την είδηση πως «κάποιος πέθανε μέσα στο σπίτι του τραγουδιστή Prince στη Μινεσσότα» είχε μεταδώσει πριν λίγο το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας πως η Αστυνομία προς το παρόν δεν έχει κάνει γνωστή την ταυτότητα του νεκρού.


Τελικά λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε πως όντως πρόκειται για τον Prince. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά ενώ πρiν από λίγο την είδηση επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του τραγουδιστή.


Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε στο Twitter και ο τραγουδιστής Zach Myers.

Πέθανε ο Prince Facebook Twitter
Ο Prince σε συναυλία του στην Καλιφόρνια το 1985

Στις 16 Απριλίου το ΤΜΖ είχε μεταδώσει πως ο Prince πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Ιλινόι στο οποίο εισήχθη για σύντομη νοσηλεία λόγω γρίπης έπειτα από επείγουσα προσγείωση που πραγματοποίησε το αεροπλάνο που τον μετέφερε.


Εκπρόσωπος του τραγουδιστή είχε αναφέρει στο TMZ ότι ο Prince έδωσε συναυλία στην Ατλάντα την Πέμπτη μολονότι δεν αισθανόταν καλά λόγω γρίπης και ότι αισθάνθηκε χειρότερα όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο μετά τη συναυλία του.



Το αεροπλάνο που μετέφερε τον τραγουδιστή πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Μολίν του Ιλινόι όπου ο τραγουδιστής νοσηλεύτηκε και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο από τοπικό νοσοκομείο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για να επιστρέψει, σύμφωνα με το TMZ. Ο Prince είχε επίσης ακύρωσε δύο συναυλίες του την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα λόγω γρίπης, σύμφωνα με το TMZ.

 

Ο τραγουδιστής έδωσε την περασμένη Πέμπτη μια μεγάλη συναυλία στο Fox Theatre της Ατλάντα, την δεύτερη δύο back to back εμφανίσεων στην πόλη, στη διάρκεια της οποίας φαινόταν αρκετά καλά.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Prince ήταν το Σάββατο σε ένα πάρτι στην Μινεσσότα. Σύμφωνα με φήμες ήθελε να αποδείξει πως είναι ακόμη ζωντανός «με σάρκα και οστά», ειδικά μετά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πως είναι πολύ χάλια στην υγεία του κι ένα hoax νωρίτερα τον Απρίλη που τον ήθελε να έχει πεθάνει. Μάλιστα φέρεται να έκανε επίδειξη και την καινούργια του κιθάρα.

Ωστόσο δεν τραγούδησε, αλλά λέγεται πως απευθυνόμενος στον κόσμο που ήταν εκεί, τους είπε: «Περιμένετε λίγες ημέρες πριν χαραμίσετε προσευχές».

 

Πολιτισμός
6

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αοό τις μεγαλύτερες μουσικές ιδιοφυίες της σύγχρονος μουσικής.Αποτελεσε ένα ξεχωριστό είδος μουσικής από μόνος του. Ακατάταχτος. Πώς λέμε one man band!Ο Prince ήταν one man record. Μπορούσε να γράψει, συνθέσει, παίξει όλα τα όργανα και κάνει παραγωγή μόνος του σε ένα album με hits.Και παράλληλα να δώσει χιτάκαι και σε άλλες μπάντες. Περιμένω με αγωνία την εκπομπή του Πετρίδη.
Δε μπορώ να σταματήσω να κλαίω απ'το απόγευμα. Πριν δυο μέρες είχα δει στο τουίτερ που είχε ανεβάσει φωτογραφία μ'ενα μωβ πιάνο που του είχε κάνει δώρο η Yamaha κι έλεγε πόσο του άρεσε. Ήταν τόσο ξαφνικό... Κρίμα ρε γμτ δε θα μπορέσω ποτέ να τον δω live... Αντίο βρε Πρίγκηπα... Θα μας λείπεις...
Σπουδαίος καλλιτέχνης, και ταπεινός κατά την άποψή μου σε σχέση με το τεράστιο μέγεθος του ειδικά τις δεκαετίες του '80 και '90.Το ονειρικό 'Purple Rain' παραμένει στα αυτιά μου από εκείνα κιόλας τα χρόνια ένα αριστούργημα που όποτε το ακούω ανατριχιάζω τόσο από τα φωνητικά του Prince όσο και από το σόλο της κιθάρας!Ήταν ένας καλλιτέχνης που μαζί με άλλους μεγάλους χαρακτήρισαν την μουσική της εφηβείας μου. R.I.P. Πρίγκιπα!